MSC Cruises doneert €3 miljoen aan UNICEF

MSC Cruises heeft €3 miljoen gedoneerd aan UNICEF, de VN-organisatie die vecht voor de rechten van kinderen over de hele wereld. Sinds 2009 bundelen MSC Cruises en UNICEF hun krachten met het ‘Get on Board for Children’ initiatief, waarbij gasten aan boord van de 12 schepen van MSC Cruises wordt gevraagd een donatie aan UNICEF te maken.

MSC voor Unicef
Sinds de start in 2009 van de bijzondere samenwerking tussen MSC Cruises en Unicef, heeft MSC geld geschonken aan Unicef in Brazilië om armoede en ongelijkheid te bestrijden. Deze gift heeft vele kinderen, in 126 sloppenwijken van Rio de Janeiro en Sᾶo Paolo, geholpen toegang te krijgen tot goed onderwijs.

In januari van dit jaar zijn MSC Cruises en UNICEF van start gegaan met een vernieuwde levensreddende samenwerking. Het initiatief is gericht op het verlenen van hulp aan ondervoede kinderen door het leveren van speciaal kant-en-klaar voedsel (Ready-to-Use Therepeutic Food, RUTF) – zoals Plumpy’Nut®. Hiermee kan ernstige ondervoeding worden behandeld in ontwikkelingslanden en landen getroffen door crisissituaties.

Gulle gift
Tijdens een ceremonie op het hoofdkantoor van MSC Cruises in Genève, Zwitserland, overhandigde MSC Cruises Executive Chairman Pierfrancesco Vago een cheque van €3 miljoen aan de directeur van UNICEF Zwitserland, Elsbeth Müller.

“Bij MSC Cruises zijn we vereerd om UNICEF te kunnen ondersteunen bij haar streven om ondervoede kinderen over de hele wereld te helpen. Het was onze plicht om een concrete samenwerking aan te gaan die het leven van kinderen voor wie RUTF essentieel is te redden”, zei Vago. “We zijn trots op het harde werk dat door al onze medewerkers, die het mogelijk hebben gemaakt om zo’n ongelooflijke hoeveelheid geld in te zamelen, is verzet. MSC als een groep, zowel cruises als vracht, werkt hard om het bewustzijn van het project te verhogen en om ondersteuning te bieden aan UNICEF via ons wereldwijde netwerk.”

“Ik wil MSC Cruises oprecht bedanken voor de waardevolle langdurige samenwerking en de huidige gulle donatie van € 3.000.000,” aldus Elsbeth Müller. “De donatie zal gebruikt worden voor de aankoop van Ready-to-Use Therapeutic Voedsel voor de behandeling van kinderen die getroffen zijn door ernstige acute ondervoeding. Dit is een belangrijke doodsoorzaak van kinderen onder de vijf jaar, goed voor meer dan een miljoen doden per jaar. Naar schatting lijden ongeveer 20 miljoen kinderen wereldwijd aan ernstige ondervoeding. Dankzij partners als MSC Cruises, kunnen we ervoor zorgen dat deze kinderen een toekomst hebben.”

Donatie maakt het verschil
Gasten aan boord van ieder MSC schip hebben de mogelijkheid om minimaal €1 aan het “Get on Board for Children” te doneren. Naast de mogelijkheid tot het doneren, organiseert MSC Cruises ook educatieve activiteiten voor kinderen aan boord. Hiermee worden kinderen bewust gemaakt van het werk van UNICEF en de behoeften van kinderen over de hele wereld.

Meer… MSC Cruises en UNICEF

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2020 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Geen evenementen Geen evenementen