Damen Shipyards, Nutricia Research en ImaGeau winnen ‘Business Awards’ Franse KvK

De Franse Kamer van Koophandel (CFCI Pays-Bas) reikte gisteravond de ‘Trophées du Commerce France – Pays-Bas 2014’ uit tijdens een galadiner in Hotel De L’Europe in Amsterdam. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de Frans-Nederlandse handelsbetrekkingen. De Business Development Awards gingen naar Damen Shipyards en Nutricia Research. ImaGeau won de Startup Award. Een speciale prijs was er voor minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken: hij kreeg de Personality of the Year Award.

Business Awards Franse KvK

V.l.n.r. Marcel Guinchard (Voorzitter Franse KvK en Managing Director, Euromaster Nederland), Céline Levointurier (Managing Director Baby Nutrition Benelux, Nutricia), Carel Ceton (Director Product Development Powder & Medical Technology, Nutricia Research), Alexandra Boelrijk (R&D Director Infant Milk Formulas, Nutricia Research), Reinier van Herel (Regional Director France, Damen Shipyards), Patricia Schneiders (Directeur, Franse KvK), Marc Cherpion (Ingenieur ImaGeau), Pierre Ménat (Ambassadeur van Frankrijk in Nederland), Bernard Boidin (Hoofd Economische Afdeling Franse Ambassade in Nederland) 

Een onafhankelijke vakjury bestaande uit juryvoorzitter Pierre Ménat (Ambassadeur van Frankrijk in Nederland) en directieleden van bedrijven als Total, Rabobank, Renault, Thalys en TomTom selecteerden de winnaars op basis van gerealiseerde groei, strategie, concurrentiepositie en innovatie. Marcel Guinchard, voorzitter Franse KvK en Managing Director bij Euromaster Nederland: “Dit is alweer de derde editie van de Business Awards en we zien dat de handelsstroom tussen beide landen ondanks de economische moeilijke tijden is bestendigd en zelfs is gegroeid. Dit geldt ook voor sectoren waarvan je het niet meteen zou verwachten. Dit bewijst hoe dynamisch de economische relaties tussen onze beide landen zijn en daar zijn we trots op.”

Damen Shipyards: winnaar Business Development Award NL – FR
Scheepsbouwconcern Damen Shipyards opereert wereldwijd en is gespecialiseerd in het bouwen van verschillende type schepen. Damen verstevigde haar positie in Frankrijk met recente overnames van scheepswerven in Brest en Duinkerke. Jurylid Karin Duivenvoorden, Brand & Communication Director bij Thalys International: “Deze overnames vormen een belangrijke investering in Frankrijk en geven een nieuwe impuls aan de industriële activiteiten in de regio. Naast behoud van werkgelegenheid genereert Damen met de uitbreiding van de scheepsbouwactiviteiten op deze werven ook nieuwe werkgelegenheid in Frankrijk. Een terechte winnaar.”

Nutricia Research: winnaar Business Development Award FR – NL
Nutricia Research is onderdeel van het Franse Danone, één van ‘s werelds meest succesvolle bedrijven op het gebied van gezonde voeding. Een groot deel van de investeringen van Danone is gericht op Research & Development. Om wetenschappelijke expertise en faciliteiten te bundelen en te optimaliseren, opende het concern in september vorig jaar een nieuw Innovation Center in Utrecht. “Samen met het centrum in Frankrijk is dit het grootste onderzoekscentrum van Danone. 80% van al het onderzoek voor medische voeding en 50% van het onderzoek naar babyvoeding wordt hier gedaan. Het is natuurlijk fantastisch dat Danone met dit centrum kiest voor Nederland en daarmee de sterke positie van Nederland op dit terrein bevestigt”, vertelt jurylid Hendri Damen, Manager Inbound Clients Desk Nederland bij Rabobank.

ImaGeau: winnaar Startup Award
Het Franse ImaGeau houdt zich bezig met de controle en bescherming van watervoorraden. De producten van ImaGeau maken het mogelijk om de kwaliteit van ondergrondse watervoorraden op elk gewenst moment en real time te controleren. Het bedrijf is sinds kort actief in Nederland; ze hebben onder andere een samenwerkingsverband gesloten met Deltares. “Nederland is internationaal toonaangevend op het gebied van watermanagement. Dat een Frans bedrijf zich weet te onderscheiden op de veeleisende Nederlandse markt is een prestatie die wij graag belonen”, aldus jurylid Corinne Vigreux, medeoprichter en Managing Director Consumer Division bij TomTom International.

Minister Frans Timmermans: winnaar Personality of the Year Award
Frans Timmermans heeft zich als minister van Buitenlandse Zaken actief ingezet om de Frans-Nederlandse handelsrelaties te versterken. Zo speelde hij een sleutelrol in het succesvolle verloop van het bezoek van de Franse president aan Nederland begin dit jaar. “Minister Timmermans is een groot staatsman die zich onvermoeibaar inzet voor Europa. Dit getuigt van moed, scherpzinnigheid en bindend vermogen. Als vriend van Frankrijk maakt hij zich sterk voor onze bilaterale relaties. Zijn bijdrage was bepalend voor het succes van het bezoek van de Franse president”, aldus juryvoorzitter Pierre Ménat, Ambassadeur van Frankrijk in Nederland.