Damen Shipyards, Nutricia Research en ImaGeau winnen ‘Business Awards’ Franse KvK

De Franse Kamer van Koophandel (CFCI Pays-Bas) reikte gisteravond de ‘Trophées du Commerce France – Pays-Bas 2014’ uit tijdens een galadiner in Hotel De L’Europe in Amsterdam. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de Frans-Nederlandse handelsbetrekkingen. De Business Development Awards gingen naar Damen Shipyards en Nutricia Research. ImaGeau won de Startup Award. Een speciale prijs was er voor minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken: hij kreeg de Personality of the Year Award.

V.l.n.r. Marcel Guinchard (Voorzitter Franse KvK en Managing Director, Euromaster Nederland), Céline Levointurier (Managing Director Baby Nutrition Benelux, Nutricia), Carel Ceton (Director Product Development Powder & Medical Technology, Nutricia Research), Alexandra Boelrijk (R&D Director Infant Milk Formulas, Nutricia Research), Reinier van Herel (Regional Director France, Damen Shipyards), Patricia Schneiders (Directeur, Franse KvK), Marc Cherpion (Ingenieur ImaGeau), Pierre Ménat (Ambassadeur van Frankrijk in Nederland), Bernard Boidin (Hoofd Economische Afdeling Franse Ambassade in Nederland) 

Een onafhankelijke vakjury bestaande uit juryvoorzitter Pierre Ménat (Ambassadeur van Frankrijk in Nederland) en directieleden van bedrijven als Total, Rabobank, Renault, Thalys en TomTom selecteerden de winnaars op basis van gerealiseerde groei, strategie, concurrentiepositie en innovatie. Marcel Guinchard, voorzitter Franse KvK en Managing Director bij Euromaster Nederland: “Dit is alweer de derde editie van de Business Awards en we zien dat de handelsstroom tussen beide landen ondanks de economische moeilijke tijden is bestendigd en zelfs is gegroeid. Dit geldt ook voor sectoren waarvan je het niet meteen zou verwachten. Dit bewijst hoe dynamisch de economische relaties tussen onze beide landen zijn en daar zijn we trots op.”

Damen Shipyards: winnaar Business Development Award NL – FR
Scheepsbouwconcern Damen Shipyards opereert wereldwijd en is gespecialiseerd in het bouwen van verschillende type schepen. Damen verstevigde haar positie in Frankrijk met recente overnames van scheepswerven in Brest en Duinkerke. Jurylid Karin Duivenvoorden, Brand & Communication Director bij Thalys International: “Deze overnames vormen een belangrijke investering in Frankrijk en geven een nieuwe impuls aan de industriële activiteiten in de regio. Naast behoud van werkgelegenheid genereert Damen met de uitbreiding van de scheepsbouwactiviteiten op deze werven ook nieuwe werkgelegenheid in Frankrijk. Een terechte winnaar.”

Nutricia Research: winnaar Business Development Award FR – NL
Nutricia Research is onderdeel van het Franse Danone, één van ‘s werelds meest succesvolle bedrijven op het gebied van gezonde voeding. Een groot deel van de investeringen van Danone is gericht op Research & Development. Om wetenschappelijke expertise en faciliteiten te bundelen en te optimaliseren, opende het concern in september vorig jaar een nieuw Innovation Center in Utrecht. “Samen met het centrum in Frankrijk is dit het grootste onderzoekscentrum van Danone. 80% van al het onderzoek voor medische voeding en 50% van het onderzoek naar babyvoeding wordt hier gedaan. Het is natuurlijk fantastisch dat Danone met dit centrum kiest voor Nederland en daarmee de sterke positie van Nederland op dit terrein bevestigt”, vertelt jurylid Hendri Damen, Manager Inbound Clients Desk Nederland bij Rabobank.

ImaGeau: winnaar Startup Award
Het Franse ImaGeau houdt zich bezig met de controle en bescherming van watervoorraden. De producten van ImaGeau maken het mogelijk om de kwaliteit van ondergrondse watervoorraden op elk gewenst moment en real time te controleren. Het bedrijf is sinds kort actief in Nederland; ze hebben onder andere een samenwerkingsverband gesloten met Deltares. “Nederland is internationaal toonaangevend op het gebied van watermanagement. Dat een Frans bedrijf zich weet te onderscheiden op de veeleisende Nederlandse markt is een prestatie die wij graag belonen”, aldus jurylid Corinne Vigreux, medeoprichter en Managing Director Consumer Division bij TomTom International.

Minister Frans Timmermans: winnaar Personality of the Year Award
Frans Timmermans heeft zich als minister van Buitenlandse Zaken actief ingezet om de Frans-Nederlandse handelsrelaties te versterken. Zo speelde hij een sleutelrol in het succesvolle verloop van het bezoek van de Franse president aan Nederland begin dit jaar. “Minister Timmermans is een groot staatsman die zich onvermoeibaar inzet voor Europa. Dit getuigt van moed, scherpzinnigheid en bindend vermogen. Als vriend van Frankrijk maakt hij zich sterk voor onze bilaterale relaties. Zijn bijdrage was bepalend voor het succes van het bezoek van de Franse president”, aldus juryvoorzitter Pierre Ménat, Ambassadeur van Frankrijk in Nederland.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >