HEBO Maritiemservice pakt groots uit met feest ter ere van 25-jarig jubileum

Je bestaat 25 jaar, organiseert een groots jubileumfeest op je bedrijfslocatie in Zwartsluis en besluit dat het officiële moment is aangebroken om je zoons als nieuwe bedrijfseigenaren te presenteren. Voor oprichter Henk Bonsink was afgelopen zaterdag een dag om niet te vergeten. En dat was het niet alleen voor hem, maar ook voor zijn vrouw Corine, zijn gezin en iedereen die de eer had om bij het jubileumfeest aanwezig te zijn. De geweldige sfeer en grote hoeveelheid bezoekers droegen zonder twijfel bij aan dat onvergetelijke karakter.

De eerste drankjes vloeien rijkelijk in de glazen, muziektonen vullen de sfeervol aangeklede hal aan de Stouweweg en ondertussen sluiten nieuwe bezoekers aan in de rij om Henk, Corine en zoons Wiebbe en Gerrit met echtgenotes een hand te schudden. Niet alleen de Noordelijke regio, maar ook de regio Zuid Holland blijkt sterk vertegenwoordigd onder de gasten. Als nagenoeg alle genodigden zijn voorzien van een drankje verschijnt secretaresse Jenneke Harsevoort op het podium; het is tijd voor de toespraak van de grote oprichter. Met enige schroom betreedt Henk Bonsink de planken. Hij voert liever bergingen uit dan speeches, maar als hij eenmaal begint te vertellen hangen de bezoekers al snel aan zijn lippen.

Vooral de passage over Henks allereerste sleepklus zorgt voor een massaal lachsalvo. Henk vertelt over zijn eigenwijze en enigszins onwetende start als sleper. Zonder enige ervaring laat hij zich inschrijven als sleper bij sleepdienst Jansen in Rotterdam. Hij krijgt een kritisch antwoord van Jansen als respons: “Wie denk je wel niet dat je bent?!” Met de droge nuchterheid die hem typeert antwoordt hij dat hij Hendrik Bonsink heet. En hij gaat niet eerder weg dan dat zijn sleepboot met een sleep naar het Noorden kan. Naar eigen zeggen zorgt juist die vastberadenheid ervoor dat Jansen hem alsnog inschrijft. De sleepklus die hij vervolgens voor Jansen uitvoert is een ronduit hilarische gebeurtenis. Zonder enige ervaring en kennis van het vaargebied moet Henk de sleep met succes zien te volbrengen. Als de verantwoordelijke schipper hem vraagt welke route ze het beste kunnen varen, heeft Henk naar eigen zeggen ‘geen flauw idee’. Gewiekst als hij is laat hij de schipper eerst zijn eigen mening geven en antwoordt vervolgens: “Nou, dat lijkt mij ook!” De angst en spanning die Henk hierna op een treffende manier weet te omschrijven maken menig bezoeker aan het lachen.

Als Henk niet veel later speciale aandacht besteedt aan zijn gezin, trouwe klanten, personeel en zijn geloof in God is iedereen stil en aandachtig. Henk spreekt over vertrouwen. Het vertrouwen dat hij in anderen mocht hebben, het vertrouwen dat hij mocht ontvangen en het vertrouwen dat hij nu vijfentwintig jaar later mag hebben in de toekomst. Dat vormt voor hem het perfecte moment om een brug te slaan naar de officiële bekendmaking die hij al lange tijd wilde doen. Want na de overdracht van 49 procent van de aandelen zullen straks ook de overige 51 procent aan zoons Gerrit en Wiebbe worden overgedragen. Dat maakt hen binnenkort de volledige eigenaren van het bedrijf HEBO Maritiemservice BV. Zoals een ware rot in het vak betaamt zal Henk echter niet volledig achter de coulissen verdwijnen. “Stilzitten is niks voor mijn vader, bovendien is zijn kennis en ervaring nog steeds van grote waarde voor ons bedrijf” vertelt Gerrit tijdens een korte ontmoeting. Als Henks speech ten einde is gekomen haakt zoon Wiebbe op een vloeiende manier in op de toespraak van zijn vader. Hij uit zijn respect, de waardering voor alles wat zijn vader en moeder hebben opgebouwd en blikt terug op bijzondere gebeurtenissen uit het verleden. In alles wordt duidelijk dat Wiebbe en Gerrit alles op alles zullen zetten om het bedrijf van hun ouders op een respectvolle en succesvolle manier voort te zetten. Nadat aansluitend verschillende sprekers hun woord hebben gedaan verschijnt de laatste gastspreker op het podium. Het is de man van de catering: het eten staat klaar en het officiële gedeelte is voorbij. Dat eten blijkt in één woord fantastisch. De geuren van overheerlijke barbecuespecialiteiten vullen de ruimte en niet lang daarna barst het feestgedruis los. Het wordt een intense avond vol gezelligheid, muziek en een heus gastoptreden van Wiebbe’s vrouw Laurene Bonsink. Uiteindelijk is het rond de klok van twaalf als de laatste gasten zich naar huis begeven. Het is mooi geweest. Er is gesproken, er is geproost, gedanst en gelachen. Nu is het tijd voor een gezonde nachtrust, al is de kans groot dat kilometers verderop zomaar een HEBO-team wordt opgeroepen voor een calamiteit in de Rotterdamse haven.

Meer… HEBO Maritiemservice

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2019 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Geen evenementen Geen evenementen