Gebruikte-Botenbeurs van 22 tot en met 24 augustus in Hoorn

Gebruikte botenbeurs

De bekende Hoornse botenbeurs vindt weer meteen na de zomervakanties plaats, kondigt organisator YachtFocus aan. Het evenement wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar gecombineerd met de Westfriese Waterweken in Hoorn en is vrij toegankelijk. Drie dagen lang zijn de sfeervolle binnenhavens van de oude Zuiderzee-stad gereserveerd voor 200 boten te koop in allerlei soorten en maten, waarmee het de grootste beurs voor gebruikt botenaanbod in ons land is. Zowel bedrijven als particuliere bootverkopers kunnen deelnemen.

De markt voor boten leeft op door prachtig voorjaarsweer en de herinnering aan de warme zomer van vorig jaar. Daarop inspelend is de beurswebsite www.gebruiktebotenbeurs.nl vroegtijdig bijgewerkt en beginnen de inschrijvingen eerder dan ooit. Nieuws over de Gebruikte-Botenbeurs Hoorn verschijnt ook weer op het Twitteraccount ‘BotenbeursHoorn’.

Nieuw in 2014 is de uitbreiding met extra ligplaatsen in de voorhaven, tussen de steiger Houten Hoofd en het zojuist prachtig gerestaureerde Hoofd. Hier komen de grotere jachten te liggen. Op deze plek heeft men een mooi uitzicht op het eveneens gerestaureerde Oostereiland en het weidse Markermeer. Ook nieuw in 2014 is de toegenomen aandacht voor nautische producten in tenten op de wal, die als een lint langs de boten op het Baatland worden geplaatst. YachtFocus rekent als altijd op evenveel motorboten als zeilboten, waarvan ongeveer tweederde deel door bedrijven wordt ingebracht en eenderde deel door particulieren. Er is plek voor maximaal 180 boten te water en 20 op de wal. Inschrijven gebeurt via een formulier op de beurswebsite.

Denise Louman van YachtFocus zegt: “De Hoornse botenbeurs is een begrip onder jachtmakelaars en werven door de sfeer en goede verkoopresultaten. We verwachten méér deelnemers dan ooit want de eerste inschrijvingen zijn al binnen. Hoorn heeft zich bewezen als de ideale omgeving voor zo’n groot nautisch evenement. Dankzij de goede samenwerking met de gemeente, de Havendienst en organisatiebureau Fletcha van de Westfriese Waterweken rekenen we op een feestelijk gebeuren en uitverkochte ligplaatsen.”

Meer… Gebruikte Botenbeurs