Vaarseizoen van start Flevoland

BruggenSluizenFlevoland

Het vaarseizoen begint. Daarom vraagt de provincie Flevoland nog een keer aandacht voor het op afstand bedienen van de bruggen en sluizen in Flevoland. De beroepsvaart is er al aan gewend, nu de recreatieve watersporter nog. Gedeputeerde Jaap Lodders deed de proef op de som en schutte de provinciale boot bij de Noordersluis.

De vooruitzichten zijn gunstig voor het Paasweekend: de temperaturen lopen op tot zo’n 20 graden. Veel mensen gaan het water op. Om Flevoland in en uit te komen moet je als watersporter vaak zo’n zes meter omhoog of naar beneden met je boot. Dat is niet niks. Enkele tips en trucs zijn opgeschreven in een brochure en flyer, die worden verstuurd aan de jachthavens in en om Flevoland.

Jaap Lodders: “Het is belangrijk dat Flevoland bereikbaar is. Of je nu op het water bent, op de weg of op het fietspad. Recreanten moeten makkelijk de weg kunnen vinden om van onze provincie te kunnen genieten. Het beroepsverkeer moet ook snel van A naar B kunnen komen. Want dat is goed voor de economie. De bediening op afstand van bruggen en sluizen is voor beide doelgroepen een groot goed.”

Meer… Provincie Flevoland