Boskalis versterkt positie in zwaar transport over zee met acquisitie Fairmount

FairmountBoskalis

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat overeenstemming is bereikt met Louis Dreyfus Armateurs voor de overname van Fairmount Marine B.V. en Fairmount Ocean Towage Company B.V. (Fairmount). De totale transactiewaarde bedraagt circa 6 maal de EBITDA van Fairmount.

Fairmount is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van zeesleepdiensten over lange afstanden. Het bedrijf beschikt hiervoor over een vloot van vijf Anchor Handling Tugs (AHTs) met een trekkracht van 205 ton bollard pull.

De toevoeging van deze zeegaande AHTs betekent voor Boskalis een verdere versterking van de marktpositie op het gebied van zowel offshore energy-dienstverlening als berging. Het gebruik van zeegaande sleepboten voor zogenoemd ‘nat’ slepen over lange afstanden vormt een aanvulling op de bestaande diensten op het gebied van zwaar droog transport die Boskalis reeds aanbiedt. Met Fairmount kan Boskalis haar klanten het volledige spectrum van oplossingen op het gebied van zwaar transport over zee aanbieden, toegesneden op de betreffende vracht of op specifieke vereisten. De AHTs kunnen ook worden ingezet op offshore-projecten, en vormen daarmee een uitbreiding op het huidige aanbod van Boskalis op het gebied van transport- en installatiediensten, en kunnen daarnaast voor bergingsprojecten worden ingezet.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Deze acquisitie hangt nauw samen met de groeiende wereldhandel en de stijgende energieconsumptie.

Meer… Boskalis