Ooggetuigenverslag wereldreis grootst gerestaureerde zeilschip van Nederland

Oosterschelde1

Donderdag 6 maart in Maritiem Museum Rotterdam
Het grootste gerestaureerde zeilschip van Nederland, de Oosterschelde, is op wereldreis. Een van de kapiteins en initiatiefnemer van de reis, Gerben Nab, vertelt op donderdag 6 maart om 20.00 uur in het Maritiem Museum Rotterdam over de risico’s en zijn ervaringen tijdens deze 80.000 kilometer lange reis.

Risicovolle reis
Op 3 november 2012 vertrok de Oosterschelde vanuit Rotterdam voor een reis om de wereld. Via Kaap de Goede Hoop helemaal naar Australie en Nieuw-Zeeland en als laatste bestemming Antarticia. In april 2014 hoopt de Oosterschelde terug te keren. Maar is het verstandig om met een museaal schip zo’n verre reis te maken? En is het wel veilig? Welke avonturen heeft de bemanning onderweg beleefd en voor welke uitdagingen stonden ze? In een spannend ooggetuigenverslag geeft Gerben Nab ons antwoord op deze vragen.

Laatste schip in zijn soort
De Oosterschelde is de laatste vertegenwoordiger van een grote vloot driemastschoeners die in het begin van de 20e eeuw onder Nederlandse vlag voer. Het is een monument voor de Nederlandse scheepsbouw en zeilende vrachtvaart op zee. De omvangrijke restauratie was uniek in zijn soort en geldt ook 20 jaar later nog altijd als voorbeeld. Ook op vele andere gebieden vervult het schip een voortrekkersrol. Dankzij de Oosterschelde varen inmiddels meerdere Nederlandse zeilschepen op bijzondere plaatsen als Spitsbergen en Antarctica.

Aanmelden
Aanmelden voor de lezing op donderdag 6 maart om 20.00 uur in het Maritiem Museum Rotterdam kan via [email protected] of 010 413 26 80. De entree is € 7,50 (gratis voor Vrienden van het Maritiem Museum). Meer informatie op www.maritiemmuseum.nl