Succesvolle installatie 3000mt Offshore Mast Kraan bij Huisman China

HuismanEquipmentInstallation Mast

Gisteren is met behulp van de nieuwe 2,400mt kadekraan van Huisman China, de installatie afgerond van de 3,000mt Offshore Mast Kraan aan boord van de ‘Lewek Constellation’. De kadekraan, ook wel bekend als de “Skyhook”, heeft de 3,000mt Offshore Mast Kraan binnen drie dagen en in slechts twee hijsen, geïnstalleerd. In april 2014 zal het schip bij Huisman China vertrekken, de geplande aankomst bij Huisman Schiedam voor de installatie van het 800mt multi-lay pijplegsysteem is mid 2014. Door de beschikbaarheid van de “Skyhook” is Huisman China nu in staat om grote delen van installaties turnkey te installeren, te testen en in bedrijf te stellen waardoor projectrisico’s verminderd worden.

De 2,400mt ‘Skyhook’ heeft twee belangrijke hijsconfiguraties: een “heavy lift” configuratie, waarbij de kraan 2,400mt kan hijsen met een reikwijdte van 30m (maximale hijshoogte van 100m), en een “extended reach-configuratie”, waarmee 200mt bij een 90m reikwijdte (maximale hijshoogte van 140m) gehesen kan worden. De kraan kan zich verplaatsen langs de 380m lange kade en is in staat om deze afstand af te leggen met een belasting van 2,400mt (“super ballast” hijsconfiguratie).

De ‘Skyhook’ is ontworpen en gefabriceerd door Huisman en is samen met de 380m lange kade sinds het voorjaar van 2013 in gebruik. De combinatie van de sterke kadeconstructie gecombineerd met de diepwater toegang (17m) en de beschikbare Ro-Ro faciliteiten maakt Huisman China geschikt voor het produceren, laden, installeren, testen en in bedrijf stellen van zware constructies op grote (offshore) schepen of FPSO’s.

Voorheen is de ‘Skyhook’ al ingezet bij de installatie van twee 900mt Heavy Lift Mast Kranen aan boord van BigLift’s ‘Happy Sky’. Andere recente voorbeelden van succesvolle Huisman China projecten (productie, testen, inbedrijfstellen en installeren) zijn een 850mt Offshore Mast Kraan, twee 800mt Offshore Mast Kranen en verschillende 300mt Pedestal Kranen. Huisman China’s orderportfolio voor de komende jaren is goed gevuld en bestaat uit orders voor verschillende kraantypes, een 325mt Vertical-Lay pijplegsysteem voor Subsea 7 en een Well Interventie Systeem voor Helix Energy Solutions. Huisman China is OHSAS en API gecertificeerd.

Meer… Huisman Equipment