Nieuwe Opleiding VTS-operators NNVO bij Havenbedrijf Rotterdam

Deze week begint de Nationale Verkeersdienst Opleiding (NNVO) met een geheel vernieuwde opleiding tot Vessel Traffic Service-operator (verkeersbegeleider voor havenautoriteiten). De basisopleiding gaat nu als Initiële Training verder.

In een geheel nieuwe opzet die 17 weken duurt wordt aspirant-verkeersbegeleiders het vak van VTS-operator aangeleerd. Niet alleen de inhoud van de opleiding is vernieuwd, de locatie van opleiden is ook nieuw. Het is voor het eerst dat deze opleiding in zijn geheel plaatsvindt bij het Havenbedrijf Rotterdam op de vorig jaar in gebruik genomen Verkeerscentrale van Hoek van Holland (VC Hoek). Op de eerste etage van de VC Hoek staat een aantal hypermoderne consoles die gebruikt worden als back-up en als trainingsinstrument Havenbedrijf Rotterdam faciliteert nu ook de opleiding van andere VTS-autoriteiten in Nederland (oa Havenbedrijf Amsterdam, Rijkswaterstaat, Koninklijke Marine, Zeeland Seaports, Groningen Seaports, Gemeente Den Haag).

NieuweOpleidingVerkeersbegeleiderVerkeerscentraleHoekVanHollandfotoRies van Wendel de Joode

Leerlinge Irma Wolschrijn concentreert zich op de nieuwe opleiding tot verkeersbegeleider in de Verkeerscentrale Hoek van Holland (foto: Ries van Wendel de Joode)

Meer… Port of Rotterdam