Vopak desinvesteert haar terminal in Ecuador en twee terminals in Chili

Vopak_storage_tanks_4.1_05

Koninklijke Vopak N.V. kondigt vandaag de afronding aan van de desinvestering van haar equity-belang in drie terminals in Latijns Amerika.

Vopak heeft haar equity-belang van 50% in Vopak Oxiquim – Mejillones Terminal (10.000 cbm voor de opslag van chemicaliën) in Chili gedesinvesteerd aan haar bestaande joint venture partner Oxiquim S.A. Vopak heeft bovendien haar 100%-equity belang in Vopak Terminal San Antonio (21.557 cbm voor de opslag van diverse producten) in Chili, alsmede haar 50%-equity belang in Vopak Terminal Ecuador (19.376 cbm voor de opslag van diverse producten), samen gedesinvesteerd aan QC Terminales S.A.C.

Deze desinvesteringen in Chili en Ecuador zijn onderdeel van Vopak’s voortdurende streven haar terminalnetwerk verder in lijn te brengen met de marktontwikkelingen op de lange termijn.

De opbrengst van de verkoop van deze terminals zal worden verantwoord in Q4 2013 als bijzondere winst, en zal naar verwachting niet van materiële invloed zijn op de financiële resultaten.

Meer… Vopak