Ondernemer lanceert innovatief concept voor motorjacht

Korvet kleur 2A

Ontworpen in CE-A categorie en bestemd voor het grote water, de Korvet 14 Compact Long Range is een groot schip op slechts 14 meter waterlijn. Initiatiefnemer en bedenker is Peter Bost. Hij lanceerde Deep Water Yachts, het bedrijf dat de bouw van dit schip realiseert. Hij greep hierbij terug op zijn ervaring als KMR officier en ondernemer in de reisindustrie.

De opdracht aan Willem Nieland luidde een motorjacht te ontwerpen met een groter bereik en een hogere kruissnelheid dan gebruikelijk is voor traditionele verdringer jachten van dit formaat. Tegelijkertijd moest het jacht weinig diepgang hebben en kunnen droogvallen om zo ook de kust- en binnenwateren tot haar vaargebied te kunnen rekenen.

Het resultaat is een solide aluminium jacht met een efficiënte rondspant romp. Hierdoor is ze in staat lange afstanden af te leggen onder vrijwel alle weersomstandigheden, in alle seizoenen en met optimaal comfort. De twee Steyr motoren dragen bij aan de veiligheid van dit schip dat in alle opzichten zelfvoorzienend is en uit de beste componenten is samengesteld.

”Ik kon in het bestaande aanbod van Nederlandse jachten geen model vinden dat voldeed aan al mijn verwachtingen. Willem Nieland heeft daarom mijn eisen en wensen vertaald naar een jacht waarmee – eventueel single-handed – lange tochten kunnen worden gemaakt ongeacht het vaargebied of tijd van het jaar. Een stoer en innovatief ontwerp, uitmuntende techniek en eindeloze vaar mogelijkheden” zegt Peter Bost, oprichter van Deep Water Yachts.

De Korvet 14 CLR zal worden gepresenteerd tijdens de Hiswa Te Water 2014 in Amsterdam

Meer… Deep Water Yachts