Noreena Hertz opent ogen in Perspectives

“Loop niet blind achter de massa aan’, zegt de Britse econoom Noreena Hertz in het trends magazine Perspectives, waarvan zij het eerste exemplaar kreeg. Hertz, vanmiddag spreker op een logistiek congres in Amsterdam, is één van de geïnterviewden in het Engelstalige blad, waarin het Havenbedrijf Rotterdam jaarlijks wereldwijde trends die de haven beïnvloeden, in kaart brengt. De Britse, volgens The Observer ‘one of the world’s leading young thinkers’, laat in Perspectives haar licht strijken over ‘decision making in a confusing world’.

Internationale opinieleiders

Andere (inter)nationale experts en opinieleiders die hun visie geven op de ontwikkelingen in hun vakgebied die invloed hebben op havens zijn de Amerikaanse econoom en schrijver Jeremy Rifkin, de Dubaise stratege Ayesha Sultan en de Duitse architect Thomas Rau. Maar ook Nederlandse ondernemers zoals Jorne Langelaan (vrachtzeilschepen) en Erik de Bruijn (3D-printers) komen aan het woord.

New economies
Het thema van het tweede nummer is ‘New Economies’. Welke nieuwe economieën maken een opmars? Welke nieuwe ideeën, business modellen en bedrijven zullen de wereld veranderen? Nieuwe kansrijke economische vormen zoals ‘crowdfunding’ en de verschuiving van bezit naar gebruik. Of hergebruik van CO2, de opkomst van handelssteden en het Afrikaanse continent.

Global vs Local
Het eerste nummer, dat vorig jaar september verscheen had als thema ‘global vs local’. Hierin ondermeer de Belgische ondernemer Gunter Pauli (over zijn ‘blue economie’) en de Chinese milieudeskundige Ma Jun.

Je kunt een exemplaar van beide nummers aanvragen via perspectives@portofrotterdam.com of downloaden via www.portofrotterdam.com/perspectives. Daar staan nog meer verhalen over onderwerpen die de toekomst van havens in de wereld raken.

Meer… Port of Rotterdam

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Dec 2019 >>
MTWTFSS
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Geen evenementen Geen evenementen