Open Dag bij Huisman

Seven Borealis

Zondag 8 juli opent Huisman de poorten van haar vestiging in Schiedam om iedereen kennis te laten maken met de wereld van immense pijplegsystemen, zware hijskranen en boorinstallaties. Heavy stuff dus… en nog mega-interessant ook. Voor kinderen zijn er volop speciale activiteiten én er is een banenmarkt met informatie over Huisman als werkgever.

Publiekstrekkers zijn dan ook ongetwijfeld de indrukwekkende installaties die Huisman ontwerpt en bouwt voor on- en offshore bedrijven over de hele wereld. Zo is er een 500 metrische ton kadekraan in aanbouw, staat er een gigantische ‘boortoren in aanbouw’ in de nieuwe 66 meter hoge productiehal; en zijn de tensioners van een pijplegsysteem te bekijken. Hoogtepunt is de “Seven Borealis” die bij Huisman aan de kade ligt. Dit 182 meter lange schip is door Huisman voorzien van een 5000 tons kraan, een 600 tons S-lay pijplegsysteem en een 750 tons J-lay pijplegsysteem. Wie van techniek, innovatie of de maritieme wereld houdt, moet zeker even langs komen om te zien dat Nederland internationaal gezien nog steeds voorop loopt. Ook als het gaat om de ‘maak-industrie.

Speciaal kinderprogramma
De Open Dag begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven en er zijn verschillende demonstraties, waar de bezoekers in sommige gevallen zelf aan mee kunnen doen. Er zijn zowel buiten- als binnenactiviteiten, zodat er ook bij slecht weer genoeg te doen is. Ook aan de kinderen is gedacht. Voor de allerkleinsten zijn er specifieke bezigheden en voor de wat grotere kinderen is er een ‘doe-route’ uitgezet.

Aanmelden verplicht
In verband met de veiligheidsvoorschriften is aanmelden voor de open dag verplicht. Dit kan online via www.huismanequipment.com/opendag.