Aantal bezoekers 6de editie Navingo Maritime & Offshore Career Event boven verwachting

De 6de editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event, dat afgelopen woensdag 25 april plaatsvond in het Beurs-WTC in Rotterdam, heeft volgens de organisatie alle verwachtingen overtroffen. De beurs gericht op  carrière in de maritieme en offshore industrie mocht maar liefst 3040 bezoekers ontvangen, een record aantal over de afgelopen zes jaar. De 126 deelnemende exposanten waren zeer tevreden over zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de bezoekers.

De beurs werd dit jaar officieel geopend door de voorzitter van Deltalinqs Wim van Sluis, die traditioneel de scheepsbel luidde en een beknopte introductie gaf over de uiteenlopende kansen en mogelijkheden die deze sector te bieden heeft. Hierbij benadrukte hij ook een nieuw element van de beurs, namelijk het Haven & Industrieplein waar de carrièremogelijkheden in de haven vertegenwoordigt werden door Deltalinqs, KMR en Port of Rotterdam. Aansluitend op de opening startte de bedrijfspresentaties in de Leeuwen Rooms en Goudriaan Rooms, die wederom net als de presentaties in de KIVI NIRIA Kubus druk bezocht zijn, elke presentatie had gemiddeld 50 geïnteresseerde toeschouwers. Vorig jaar is het speeddaten voor het eerst geïntroduceerd op de beurs en ook dit jaar hadden de bezoekers zich weer in grote aantallen aangemeld om in korte tijd met veel werkgevers te speeddaten. In de MaritiemeVacaturebank.nl-Kubus konden bezoekers advies krijgen over hun CV en sollicitatietechnieken. Dat dit direct zijn vruchten afgeworpen heeft is gebleken: er zijn letterlijk arbeidscontracten gesloten op de beursvloer!

Exposant USG Energy zegt daar bijvoorbeeld over: ‘Voor USG Energy is het Career Event inmiddels uitgegroeid tot de meest succesvolle beurs binnen onze branche wat betreft het aantrekken van nieuw personeel. Editie 2012 overtrof alle verwachtingen. Zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de bezoekers van onze stand was enorm. Opvallend was de mate waarin bezoekers zich hadden voorbereid en met gerichte vragen hun interesse toonde. Inmiddels zijn de eerste sollicitanten gestart. Wij kijken nu al uit naar volgend jaar!’. Ook buiten de Benelux krijgt het evenement steeds meer bekendheid. Werkzoekenden uit onder meer Zuid-Europese landen (Griekenland, Spanje etc), Amerika en Afrika kwamen speciaal naar Nederland om de beurs te bezoeken en een baan te vinden. Kortom, veel ingrediënten die gezorgd hebben voor een goede sfeer. Organisator Navingo BV kijkt weer terug op een welgeslaagde editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event.

Meer… Maritime & Offshore Career Event