Ampelmann bestrijkt 4 continenten

Als reactie op wereldwijde vraag heeft Ampelmann Operations B.V. deze zomer zijn vloot bijna verdubbeld. Begin augustus werd A-07 in bedrijf genomen in Singapore, na A-05&6 in mei. Het high-tech bedrijf uit Delft heeft de systemen sindsdien strategisch verdeeld over de 4 groeimarkten: Amerika, Zuidoost Azië, Australië en thuismarkt Europa.

Ampelmann systemen worden ingezet voor het overzetten van offshore werklui van schepen naar olie- & gasplatformen en offshore windturbines. Het systeem compenseert de bewegingen van het schip en maakt zo een veilige overstap mogelijk zelfs bij hoge golven.

“De groeiende vraag is een teken dat de markt de Ampelmann technologie als standaard omarmt” zegt CEO Jan van der Tempel. “Zowel voor installatie als grootschalig onderhoud biedt een schip met Ampelmann een kosteneffectief alternatief dat honderden helikoptervluchten of dure jack-ups overbodig maakt”.

De nieuwe geografische verdeling, Trinidad, Singapore, Melbourne en thuishaven Rotterdam, maakt dat Ampelmann sneller kan reageren op vragen uit de markt.

Meer… Ampelmann