IHC Merwede breidt financiering uit tot 1,5 miljard euro

IHC Merwede heeft haar kredietfaciliteiten met ruim 50 procent verhoogd tot een bedrag van 1,5 miljard euro. Hiervan is 900 miljoen euro gecommitteerd. Een internationaal bankenconsortium bestaande uit vijf gerespecteerde spelers is bereid de internationale groei die IHC Merwede onder meer nastreeft, te faciliteren.

Onderscheidend vermogen

Het consortium bestaat uit vijf banken met een groot internationaal netwerk waarvan drie van Nederlandse herkomst. Hieraan ligt het feit dat de kernactiviteiten van het bedrijf zich in Nederland bevinden, ten grondslag. De internationale expansie waarop IHC Merwede zich richt, verklaart de keuze voor twee buitenlandse partijen.

De banken, te weten ABN AMRO, BNP Paribas, Deutsche Bank, ING en Rabobank, faciliteren gezamenlijk een bedrag van 1,5 miljard euro dat door IHC Merwede zal worden gebruikt voor garanties, investeringen in duurzame activa en acquisities. Daarnaast stelt de nieuwe faciliteit IHC Merwede in staat haar klanten van financiering te voorzien tijdens de bouw van een schip.

Vertrouwen

Dhr. Govert Hamers, President van IHC Merwede, is verheugd over de tot stand gekomen financiële overeenkomst. “De huidige tijdsgeest kenmerkt zich nog steeds door enige terughoudendheid in de financiële sector. Een kredietverstrekking van deze omvang getuigt van vertrouwen in IHC Merwede en haar ambities en biedt ons uitstekende mogelijkheden om de beoogde groei van onze onderneming gestalte te geven”.

De financiering kent een looptijd van drie jaar met mogelijkheid tot verlenging van twee jaar.