EXMAR blijft Jamaica en LNG-project steunen

In juni 2010 werd het consortium bestaande uit EXMAR MARINE NV (een 100% dochteronderneming van EXMAR NV), Promigas S.A. E.S.P. en Caribbean LNG (Jamaica) Limited weerhouden als bevoorrechte bieder voor de ontwikkeling van een FSRU LNG-hervergassingsterminal en aardgastransportsysteem. Het project biedt belangrijke voordelen voor de energiesector in Jamaica.

Op 20 mei 2011 werden de leden van het consortium door de Office of the Contractor General of Jamaica (“OCG”) op de hoogte gebracht dat de OCG een rapport gemaakt heeft over zijn onderzoek naar de omstandigheden waarin het consortium als bevoorrechte bieder werd geselecteerd.

De leden van het consortium hebben intussen kennis gekregen van het rapport en onderzoeken nu de inhoud met hun respectieve adviseurs. EXMAR kan nog geen reactie geven op de inhoud en eventuele bevindingen en aanbevelingen van het rapport.  EXMAR wenst het rapport  eerst grondig te bestuderen en te bespreken met de andere consortiumleden en de regering van Jamaica.

EXMAR vertrouwt er echter op dat de selectie van het consortium als bevoorrechte bieder in volledige transparantie en in overeenstemming met de Jamaicaanse en internationale regels en normen gedaan werd. EXMAR MARINE NV heeft op geen enkel ogenblik van de selectieprocedure een onregelmatigheid begaan.

EXMAR heeft reeds veel tijd en middelen besteed aan studies en vergaderingen met vertegenwoordigers van de regering van Jamaica, de andere leden van het consortium en leveranciers en ze heeft in volledige transparantie  en te goeder trouw onderhandeld met de regering over een definitieve overeenkomst voor het project.

Gezien de inspanningen die reeds door de betrokken partijen geleverd werden is EXMAR van oordeel dat een herziening van de selectie nadelig zou zijn voor Jamaica.  Hopelijk zal de regering in het belang van alle betrokkenen haar steun aan het project en het consortium bevestigen. EXMAR zal inmiddels gebruik maken van al haar rechten in het belang van het project en de integriteit van de aanbestedingsprocedures in Jamaica.

EXMAR blijft Jamaica en het LNG-project steunen.

Bron: Exmar

Foto: Darryl Braaten