EXMAR : samenwerking met Pacific Rubiales

EXMAR heeft een samenwerking met Pacific Rubiales afgesloten voor de ontwikkeling van een kleinschalig LNG-export project in het noorden van Colombia. De Colombiaans-Canadese olie en gas exploratie- en productie maatschappij en EXMAR zijn een gezamenlijke FEED (front-end engineering and design) studie gestart voor de volledige LNG-keten.

De plannen voorzien in de bouw van een aardgaspijpleiding en een kleinschalige liquefactie barge voor het vervoer van het gas van het Colombiaanse gasveld La Creciente, eigendom van Pacific Rubiales, naar de Caribische kust èn de omvorming van het gas in LNG. Het project is gericht op afzetmarkten in Centraal-Amerika en in de Caraïben.

Pacific Rubiales, een Canadese maatschappij en producent van olie en gas, is 100% eigenaar van Meta Petroleum Corp., een Colombiaanse olie operator die de Rubiales en Piriri olievelden in Llanos delta opereert in samenwerking met Ecopetrol, S.A., de Colombiaanse nationale olie maatschappij. Het bedrijf heeft ook 100% belang in het La Creciente aardgasveld in het departement Sucre in het noorden van Colombia. Pacific Rubiales focust zowel op exploratie in het Oosten van de Colombiaanse Llanos delta, als in andere gebieden in Colombia en Noord Peru. Pacific Rubiales heeft belangen in 40 blokken in Colombia, Peru en Guatemala. Pacific Rubiales is genoteerd op de Toronto Stock Exchange en de Colombiaanse La Bolsa de Valores onder de respectieve tickers PRE en PREC.

EXMAR, met hoofdkantoor in Antwerpen is een gediversifieerde en onafhankelijke industriële scheepvaartgroep, die diensten verleent aan de internationale olie- en gasindustrie. Naast het ter beschikking stellen van schepen voor het overzees transport, voert EXMAR studieopdrachten uit en neemt beheerstaken op zich op commercieel, technisch of administratief vlak.

EXMAR  streeft naar aandeelhouderswaarde op lange termijn. Daarom gaat veel aandacht naar het beheersen van de volatiliteit van de vrachtenmarkt door een goed evenwicht tussen lange-en kortetermijncontracten en naar het uitwerken van innovatieve oplossingen die op maat van de klanten worden aangeboden.  EXMAR is genoteerd op Euronext Brussels (EXM).