DeepOcean Group Holding AS maakt Europese doorstart na schuldsanering

DeepOcean Group Holding AS start activiteiten als onafhankelijk Europees bedrijf na geslaagde schuldenconversie

  • Herstructureringsproces zonder tussenkomst van het gerecht voltooid
  • Kredietfaciliteit van $100 miljoen voor werkkapitaal
  • Dochterondernemingen omvatten DeepOcean, CTC en Trico Shipping
  • John R. Castellano benoemd als interim Chief Executive Officer

DeepOcean Group Holding AS, een nieuwe Noorse besloten vennootschap, heeft vandaag bekendgemaakt haar activiteiten te hebben gestart als onafhankelijk bedrijf na succesvolle voltooiing van een herstructurering zonder tussenkomst van het gerecht van de voormalige Trico Supply Group van Trico Marine Services, Inc.. In het kader van deze herstructurering zonder tussenkomst van het gerecht zijn Trico Supply AS (“Trico Supply”) en Trico Shipping AS, en dochterondernemingen als DeepOcean AS en CTC Marine Projects Ltd., afgescheiden van Trico Marine. De bedrijven gaan verder als dochterondernemingen van de DeepOcean Group. De DeepOcean Group en haar dochterondernemingen zullen hun activiteiten op normale wijze voortzetten.

De DeepOcean Group heeft vandaag tevens bekendgemaakt dat John R. Castellano is benoemd als interim Chief Executive Officer van het Bedrijf, met onmiddellijke ingang. Dhr. Castellano is Managing Director van AlixPartners, LLP, een internationaal bedrijfsadviesbureau, en werkt al sinds juni 2010 samen met Trico Supply. Dhr. Castellano gaat zich vooral bezighouden met het voltooien van de afscheiding van de DeepOcean Group van Trico Marine, en het opzetten van het Europese bedrijfshoofdkantoor. De DeepOcean Group maakt tevens belangrijke vorderingen bij het zoeken naar aanvullende kandidaten voor de directieraad van de DeepOcean Group en verwacht de eerste benoemingen binnenkort bekend te kunnen maken. De huidige senior management teams van DeepOcean en CTC blijven op hun plaats.

“Het verheugt ons van start te kunnen gaan met de activiteiten van de DeepOcean Group als onafhankelijk bedrijf,” aldus Dhr. Castellano. “Door dit geslaagde proces zijn we in staat geweest de totale uitstaande schulden van de DeepOcean Group terug te brengen tot circa $75 miljoen, waardoor het Bedrijf nu een meer passende kapitaalstructuur heeft. Onze verhoogde financiële flexibiliteit en verbeterde liquiditeitspositie zullen het Bedrijf in staat stellen beter te profiteren van de verbeterde marktomstandigheden en internationale groeimogelijkheden, en het Bedrijf vanaf nu tot een sterkere partner maken voor onze belanghebbenden.”

Dhr. Castellano vervolgt, “Het is mijn bedoeling nauw te gaan samenwerken met de toegewijde medewerkers van het Bedrijf om een consistente kwaliteit en uitmuntende dienstverlening aan de klant te kunnen blijven leveren. Ik dank al onze medewerkers voor hun harde werk en hun bijdragen tijdens dit proces. Tevens wens ik onze klanten en toeleveranciers te bedanken voor hun blijvende steun tijdens de complexe herstructurering.”

Structuur van de schuldenconversie

In het kader van de herstructurering en volgend op een eerder op 21 april 2011 bekendgemaakte beginselovereenkomst, hebben Trico Supply en Trico Shipping een geslaagde schuldenconversie (de “Conversie”) zonder tussenkomst van het gerecht voltrokken met een deel van de houders van preferente aandelen van Trico Shipping met een rentepercentage van 11 7/8% met vervaljaar 2014 (de “Aandeelhouders”), de verleners van de kredietfaciliteit voor het werkkapitaal van de Trico Supply Group en bepaalde Trico Marine-entiteiten die in het bezit zijn van bepaalde claims of belangen met betrekking tot het Bedrijf. De gewone aandelen van de DeepOcean Group zijn in het bezit van deze Aandeelhouders, de voormalige kredietverleners van de Trico Supply Group, en bepaalde Trico Marine-entiteiten. Trico Marine en een aantal van haar dochterondernemingen ontvangen gewone aandelen in DeepOcean Group. De herstructurering zonder tussenkomst van het gerecht van de Trico Supply Group heeft echter verder geen gevolgen voor de faillissementszaak van Trico Marine die op dit moment in behandeling is bij het Amerikaanse faillissementshof.

Verbeterde financiële slagkracht

De Conversie verlaagt de totale uitstaande schuld van de DeepOcean Group tot circa $75 miljoen, in vergelijking met de schuld van meer dan $450 miljoen van de voormalige Trico Supply Group. Als onderdeel van de herstructurering heeft de DeepOcean Group een preferente kredietfaciliteit van eerste prioriteit ter waarde van $100 miljoen ontvangen die zal worden aangewend voor het herfinancieren van een deel van de bestaande schuld en voor het beschikbaar stellen van werkkapitaal.

Over de DeepOcean Group

DeepOcean Group is een geïntegreerde leverancier van vaartuigen en diensten voor werkzaamheden onder water, het graven van geulen en andere werkzaamheden op zee. De divisies van DeepOcean Group die zich bezig houden met onderwateractiviteiten en het graven van geulen en verzorgen van installaties beschikken over een goed uitgeruste vloot van vaartuigen en maken gebruik van een moderne vloot van op afstand bediende onderwatervaartuigen, apparatuur voor het aanleggen van geulen en andere onderzeese beschermingsapparatuur. De sleep- en bevoorradingsdivisie van de DeepOcean Group levert ondersteuningsvaartuigen aan de^ olie- en gasindustrie. De DeepOcean Group is wereldwijd vertegenwoordigd, en ontplooit activiteiten in de^ Noordzee, het Verenigd Koninkrijk, Mexico, Brazilië, Zuid-Oost Azië en Australië.