Noordhoek realiseert doorstart

Noordhoek realiseert doorstart

De Noordhoek Groep heeft op 13 mei een doorstart geformaliseerd. Door het aantrekken van extern kapitaal wordt het bedrijf voortgezet vanaf dezelfde locatie in Zierikzee en kan het overgrote deel van het kwalitatief hoogwaardige personeel meegaan. De investeringsmaatschappij Value Enhancement Partners uit Amsterdam neemt een meerderheidsbelang en zal worden ondersteund door de familie Noordhoek en Hanzevast, de eigenaar van de Noordhoek Pathfinder.

“Door de kapitaalinjectie en de geplande versterking van het management wordt met groot vertrouwen de toekomst tegemoet gezien en zal het bedrijf haar specialistische kennis op het gebied van Diving, Subsea IRM, Survey en onderwater equipment verder uitbouwen”; verklaart Cees Noordhoek.

De werkzaamheden en voorbereidingen op een aantal recentelijk gewonnen projecten worden onveranderd voortgezet. Op dit moment is Noordhoek direct betrokken bij een aantal grote projecten waaronder de aanbouw van de tweede Coentunnel, IRM en Survey projecten op de Noordzee en de Middelandse zee.

Noordhoek is al meer dan 50 jaar een toonaangevende onderwater aannemer op het gebied van installatie en constructie, duikwerk en ROV en survey diensten. Het is een vertrouwde naam bij nationale en internationale klanten in de bagger en kabel industrie, en op het gebied van (duurzame)energie. Levering van hoogwaardige onderwater apparatuur is binnen de Noordhoek groep het specialisme van Seatec Underwater Systems VEP is een onafhankelijke investeringsmaatschappij opgericht in 1999. Sinds de start heeft VEP zich ontwikkeld tot een van de weinige investeringsfondsen in de Benelux met een focus op bijzondere situaties.

VEP heeft een sterk track record als het gaat om investeringen in complexe situaties met als doel het doen van lange termijn investeringen in combinatie met directe betrokkenheid als sterke strategische en operationele partner.

Bron: NoordhoekGroep