Boskalis verwerft opdrachten in Nigeria ter waarde van € 90 miljoen

Boskalis verwerft opdrachten in Nigeria ter waarde van € 90 miljoen

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. heeft onlangs diverse contracten in Nigeria verkregen met een totale waarde van circa € 90 miljoen.

Het grootste contract, dat werd toegekend door Prodeco International Limited, omvat baggeren en landaanwinningswerkzaamheden voor de verdere ontwikkeling van de Federal Lighter Terminal en Federal Ocean Terminal van Onne Port, welke wordt beheerd door Intels Nigeria Limited, een grote logistieke dienstverlener voor de olie- en gasindustrie.

Boskalis zal circa 180 hectare land aanwinnen voor de verdere ontwikkeling van de Onne Port Oil & Gas Free Zone. Het benodigde materiaal voor de landaanwinning zal met behulp van een snijkopzuiger en een middelgrote sleephopperzuiger worden gewonnen uit nabijgelegen kreken en rivieren. Het project gaat naar verwachting medio 2011 van start en zal zo’n twee tot drie jaar in beslag nemen.

Drie andere recent toegekende projecten in Nigeria hebben betrekking op het aanleggen van rivierbodembescherming, onderhoud van kanalen en landaanwinningswerkzaamheden – alle in de Niger Delta.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, druk als gevolg van de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Aanleiding voor deze projecten is de noodzaak om haveninfrastructuur uit te breiden om de uitvoer van olie en gas te bevorderen alsmede om de kustlijn te beschermen tegen erosie.

Bron: Boskalis, mei 2011