KVSA verwerft meerderheidsbelang SeaMar Services

IJMUIDEN – De IJmuidense maritieme dienstverlener KVSA B.V. neemt een meerderheidsbelang in het Helderse SeaMar Services B.V. De directeurs van beide bedrijven hebben daar afgelopen week een overeenkomst voor getekend. KVSA heeft zich de afgelopen jaren succesvol begeven op de markt voor scheepsafhandeling voor de offshore-industrie en kan met deze overname zijn diensten op dit gebied verder uitbreiden. Daarnaast zijn de klantenkringen van KVSA en SeaMar Services complementair, zodat de nodige synergie kan worden gerealiseerd.

KVSA biedt een breed dienstenpakket aan voor bedrijven in de maritieme sector. Het scheepsagentuurschap, opgericht in 1876, levert onder andere terminaldiensten, maritieme communicatiediensten en sinds enkele jaren ook nautische logistieke diensten. SeaMar Services, gevestigd in Den Helder, richt zich als scheepsagentuurschap vooral op logistieke diensten en management voor de offshore-industrie. Onder de klanten van SeaMar zijn bijvoorbeeld Titan Maritime, GDF Suez, Fugro, Acergy, Subsea 7, Technip en Oceanteam.
De overname bieden KVSA en SeaMar Services de mogelijkheid om hun dienstverlening op het gebied van offshore logistiek verder uit te breiden. Den Helder is binnen Nederland bijvoorbeeld de grootste uitvalsbasis voor zogenaamde ‘shared offshore’-schepen, een dienstentak waar KVSA al langer in geïnteresseerd is. Daarnaast verwacht het IJmuidense bedrijf de klanten van SeaMar Services te kunnen bedienen met het unieke KVSA Rapportage en Informatie Systeem (KRIS), beveiligingsdiensten en de soepele afhandeling van douanedeclaraties. Verder zijn er op het gebied van personeel, administratie en inkoop schaalvoordelen te behalen.
KVSA en SeaMar Services waren sinds het najaar van 2010 in gesprek over een samenwerkingsverband tussen de twee bedrijven. Dit heeft nu geresulteerd in de overeenkomst, die KVSA-directeur Frans Baud en SeaMar-directeur en -oprichter Leo Balkema op 20 april hebben ondertekend. Balkema zal de komende vijf jaar aanblijven als directeur van SeaMar.
[mappress]