Nederland zet zichzelf op de kaart op thuisbeurs Europort 2013

Het is één van de belangrijkste Europese maritieme vakbeurzen van Nederland: Europort 2013. 38 bedrijven zijn present in één van de 2 Maritime by Holland Paviljoens. Daarnaast presenteren 24 bedrijven de nieuwste technologische ontwikkelingen tijdens de 6 Advanced Technology Conferences en 50 Nederlandse bedrijven participeren in de internationale Groene Route. Europort 2013 vindt plaats van 5 t/m 8 november 2013.

Advanced Technology Conferences
Iedere Advanced Technology Conference beslaat een 2 uur durend programma. De sessies worden in het Engels gegeven en vinden plaats in het Europort Theater dat is gepositioneerd tussen hal 1 en hal 2. Per maritieme deelsector presenteren vooraanstaande spelers uit de markt er de nieuwste technologieën. Er is ook ruimte voor discussie wat het voor het (inter)nationale publiek mogelijk maakt ervaringen en kennis met elkaar te delen. De volgende maritieme deelsectoren komen aan bod: Mega Yachts, Workboats, Offshore, Inland Navigation, Construction Vessels en Sea Shipping. Klik hier voor meer informatie.

Internationale Groene Route
Met 50 zeer verschillende deelnemers aan de Groene Route is de activiteit ook deze Europort editie een aantrekkelijke optie voor iedere ‘groen’ georiënteerde beursbezoeker. Via de ‘Europort App’ op de smartphone of de beursplattegrond, is het navigeren naar de verschillende deelnemers aan de Groene Route erg eenvoudig.

Maritime by Holland netwerkreceptie
De altijd druk bezochte Maritime by Holland netwerkreceptie vindt ook dit jaar plaats op donderdag 7 november in de Holland Lounge van het Maritime by Holland Paviljoen in hal 1. De netwerkreceptie begint om 18.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Maritime by Holland Catalogue 2014
De Nederlandse scheepsbouwindustrie & maritieme equipment leveranciers, gebundeld in één catalogus. Op de eerste dag van Europort presenteert Scheepsbouw Nederland de Maritime by Holland Catalogue 2014. Met zo’n 200 Engelstalige bedrijfsprofielen van de leden van Scheepsbouw Nederland is de Maritime by Holland Catalogue 2014 een onmisbaar naslagwerk. Bezoekers van Europort kunnen in de Maritime by Holland Paviljoens in Hal 1 en Hal 8 een gratis exemplaar afhalen.

Meer… Scheepsbouw Nederland 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >