Selles & van Dijk Experts en Register Holland tekenen intentieverklaring

Gert Loomeijer Register Holland

 Gert Loomeijer Register Holland

Selles & van Dijk Experts is voornemens per 1 januari aanstaande de aandelen van Register Holland over te nemen. De intentieverklaring daartoe is gisteren getekend. Beide bureaus zijn door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) voor de binnenvaart aangewezen om zelfstandig scheepsinspecties uit te voeren en certificaten af te geven. Door de overname worden de certificerende activiteiten van Selles & van Dijk en Register Holland samengevoegd. In de nieuwe situatie zullen alle certificerende werkzaamheden onder de naam Register Holland worden uitgevoerd. Schaderegelingen en taxaties van pleziervaartuigen en binnenvaartschepen vinden plaats onder de naam Selles & van Dijk Experts.

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar scheepsinspecties nam Selles & van Dijk Experts vorig jaar het Limburgse Expertise- en Taxatiebureau v/h Van Geest over. De vraag naar snelle afhandeling van scheepsinspecties blijft echter stijgen. Directeur Rob van Dijk: ”Toen wij vernamen dat Register Holland op zoek was naar een partij om mee samen te werken zijn wij in gesprek gegaan met de directeur, Gert Loomeijer. Register Holland heeft een lange staat van dienst en beschikt over zeer ervaren surveyors. Als zelfstandige bureaus zijn wij twee kleinere spelers. Door de kennis en krachten te bundelen vormen wij na de overname een van de grootste particuliere instellingen die namens de overheid certificerende werkzaamheden mogen doen. Op 29 november wordt bovendien aan beide bureaus het mandaat afgegeven. Dan worden wij definitief aangewezen om binnenschepen te certificeren en zelf certificaten af te geven. Dubbel feest dus.” Gert Loomeijer zal samen met Rob van Dijk de directie vormen van Register Holland. Gert Loomeijer: “Door deze ontwikkeling ontstaat een robuuste organisatie die als nationaal klassebureau actief zal zijn in de zeevaart en als particuliere instelling in de binnenvaart. Ook in de toekomst zal Register Holland een belangrijke rol blijven vervullen voor de professionele zeilvaart. Per 1 januari aanstaande zal het personeel van Register Holland en Selles & van Dijk Experts verhuizen naar een nieuwe locatie in Steenwijk.”

Vanuit vestigingen in Steenwijk, Maasbracht en Denia (Spanje) werkt maritiem schade-expertisebureau Selles & van Dijk met ervaren Register-Experts (NIVRE), Register-Taxateurs (VRT) en NVEP Qualified Yacht Surveyors. Het bureau heeft jarenlange ervaring op het gebied van schaderegelingen en taxaties binnen de branches binnenvaart en pleziervaart. Met meer dan 25 jaar ervaring in zee- en binnenvaart is Register Holland het nationale klassebureau voor de (zeilende) zeevaart en als particuliere instelling de certificerende instelling voor de binnenvaart.

Rob van Dijk Selles en Van Dijk Experts

Rob van Dijk Selles & van Dijk Experts