Subsidie voor mkb Maritieme Innovatie Impuls Projecten (MIIP)

Tot eind oktober hebben mkb-bedrijven de gelegenheid projecten in te dienen voor de mkb Maritieme Innovatie Impuls regeling van Nederland Maritiem Land. Er worden in totaal vijf projecten gehonoreerd met een maximale subsidie van 20.000 euro. Bedrijven kunnen vijftig procent subsidie krijgen op hun projecten.

De regeling is bedoeld om een impuls te geven aan innovatieve productontwikkeling, innovatieve processen en structuren. Dit geldt voor de ontwikkeling van een innovatief product of toepassing, research en prototyping die daarvoor nodig is, het analyseren en verbeteren bedrijfs- en productieprocessen en stimulering van samenwerking in de keten van (toegepast) onderzoek, toeleveranciers en hoofdaannemers.

Om in aanmerking te komen voor een subsidie ten aanzien van innovatieve productontwikkeling moet er sprake zijn van een reële marktpotentie. Daarnaast moet het projectvoorstel kwalitatief voldoende zijn en is de productontwikkeling innovatief en technisch risicovol.

Mkb bedrijven die een aanvraag doen met betrekking tot verbetering van bedrijf- en productieprocessen moeten een reële business case kunnen overleggen en het doel van de samenwerking en/of verbetering van bedrijf- en productieprocessen moet helder omschreven zijn.

Meer… Scheepsbouw Nederland