Nieuwe order “Well Intervention System” voor Huisman

Multi Purpose Tower

Huisman, de wereldwijde specialist in hijs-, boor-en offshore equipment, heeft een nieuw contract getekend met Helix Energy Solutions Group, Inc.voor de levering van een “Well Intervention System” voor hun nieuw te bouwen, semi submersible “Q7000”. Het systeem is gebaseerd op Huisman’s Multi Purpose Tower (MPT) ontwerp en zal gebouwd worden door de Huisman productiefaciliteit in China.

Het volledig geïntegreerde 800mt “Well Intervention System” zal in staat zijn om de interventiemodule, de hoge druk riser en andere componenten te hanteren. De Huisman Multi Purpose Tower heeft dezelfde functionaliteit als een reguliere boortoren, maar biedt een betere toegankelijkheid tot de “well center”. Hierdoor kunnen handelingen efficiënter en veiliger uitgevoerd worden. De superieure toegankelijkheid van het “well center” en het kleine benodigde oppervlak voor de MPT zijn uitermate geschikt voor “well intervention” en offshore installatie-activiteiten. De offshore modules kunnen van drie kanten in het “well center” gebracht worden, waardoor de flexibiliteit vergroot wordt.

Het actieve deiningscompensatiehijssysteem van de MPT levert uitstekende mogelijkheden om offshore modules op een veilige manier op de zeebodem te zetten. Het passieve deiningscompensatiehijssysteem maakt het mogelijk om op een veilige en redundante manier topspanning te leveren aan de risers. Een trolley, die over de hele lengte van de toren rijdt, begeleidt de offshore modules tijdens hijswerkzaamheden. Het systeem is ook uitgerust met meerdere transportluiken die gebruikt kunnen worden om modules in het “well center” te brengen. Daarnaast is er een in hoogte verstelbare werkvloer die de moonpool bedekt en op gelijke hoogte brengt als het hoofddek.

De hijsbare werkvloer maakt het mogelijk om grote offshore modules te hanteren zonder dat de vloer daarvoor verhoogd hoeft te worden. Als grote objecten door de moonpool moeten, kan de werkvloer naar de kant verschoven worden. In gesloten positie is de werkvloer in hoogte gelijk aan het hoofddek, waardoor HSE risico’s significant gereduceerd worden en de hantering van installaties aan dek verbeterd wordt.

Naast het “Well Intervention System” zal Huisman ook een 150mt Knuckle Boom Kraan en een 160mt Pedestal Mounted Kraan leveren. Vorige orders van Helix omvatten, onder andere, het “Well Intervention System” aan boord van de “Q4000”, de “Well Enhancer” en de kranen aan boord van de “Q4000”en “Q5000”.

Meer… Huisman Equipment