Team Boskalis wint zilver en brons bij ONK F18 2013

TeamBoskalis2013

Team Boskalis wint zilver en brons bij het ONK F18 Catamaranzeilen 2013. Na twee dagen en acht races eindigen Mitch en Jordi Booth met gelijke punten als de kampioenen op de tweede plaats. Gevolgd door hun teamgenoten Gunnar Larsen (Scheveningen) en Mischa de Munck (Amsterdam). De titel ging naar het gemende tweetal Oscar Zeekant en Sanne van Hek.

‘Als we in race vier geen OCS hadden gehad, hadden wij gewonnen”, vertelt Larsen na afloop vanuit Medemblik. Opvallend is dat zowel de kersverse kampioenen Zeekant en Van Hek als vader en zoon Booth geen enkele wedstrijd wonnen. Larsen en De Munck daarentegen pakten twee zeges. ‘De wind kwam beide dagen uit het zuidwesten tot westen en was vlagerig en draaierig. Lekker technisch weertje dus, heerlijk”, aldus Larsen. De windsterkte varieerde van zeven tot vijftien knopen.

Mitch Booth reageerde verheugd op zijn zilveren medaille, maar was tegelijkertijd kritisch: ‘Het is zonde dat we in race vijf door mijn schuld een domme, tactische fout maakten. Bij de laatste bovenboei lagen we tweede en Oscar vierde. We hebben toen in het spinnakerrak niet op hem verdedigd, maar zijn van hem gesplit. Oscar schoof vervolgens op naar de tweede positie en wij vielen terug naar plaats drie op de finishlijn. We wisten dat het moeilijk zou zijn om dit goed te maken, maar zijn dus dichtbij gekomen. We zijn blij dat we voorin hebben kunnen meedoen en we danken Boskalis voor de ondersteuning in 2013.”

Jorden Veenman (Rotterdam) en Frank de Waard (Barendrecht) sluiten het Open Nederlands Kampioenschap F18 als zesde af. Het gelegenheidsduo Niels en Olaf Kleijweg als twintigste.

Podium Delta Lloyd ONK F18 2013 (37 boten):
1. Oscar Zeekant en Sanne van Hek, 23 punten
2. Mitch en Jordi Booth, 23 punten
3. Gunnar Larsen en Mischa de Munck, 29 punten
6. Jorden Veenman en Frank de Waard, 54 punten
20. Niels en Olaf Kleijweg, 129 punten

Meer… Team BoskalisOpen Dutch Championships