Het Groot Niet Te Vermijden Wereld Water College

Welk vak kies jij in de watersector DT

Het Groot Niet Te Vermijden Wereld Water College wordt voor leerlingen en studenten op vrijdag 6 september 2013 tijdens de Wereld Haven Dagen in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam georganiseerd door Topsector Water. Het is opgesplitst voor twee leeftijdsgroepen: de WaterXperience voor 12-16 jarige leerlingen en het WaterCollege voor 17 -26 jarige studenten.

De WaterXperience is bedoeld voor leerlingen van VMBO, HAVO, VWO, MBO en daagt de ze uit om verschillende activiteiten en proeven te doen op de gebieden van Water-, Delta- en Maritieme technologie. Leerlingen kunnen een brug bouwen met spaghetti, een dijkbewaken via een computerscherm, water zuiveren met zand en stenen, energie opwekken met zout & zoet water of de watertemperatuur meten op de noordpool, en meer. Bedrijven die personeel willen rekruteren, scholen die waterbeurzen hebben of de waterschappen die hun belang showen, iedereen is welkom in een actieve vorm. De doelstelling is om deze groep te laten zien wat er mogelijk is met water zodat zij positief naar de watersector kijken en hun Nederlandse ‘roots’ als waterexperts begrijpen. De WaterXperience is wegens succes al reeds volgeboekt.

Het Engelstalige WaterCollege aan het einde van de middag is voor 17 – 26 jarigen die korte inspirerende presentaties zullen horen in het theater. Sprekers als onder andere Minister Melanie Schultz, tsunami overlever Sabine Schilleman, young global leader Dennis Karpes (justdiggit.com), SMIT salvage berging coördinator van de Costa Concordia John Halfweeg, professoren Van Lier/ Rietveld vertellen over leven met water, Mammoet oprichter en voorzitter van FC Utrecht Frans van Seumeren, ras inspirator Annemieke Nijhof staan klaar om op het podium en weergaloze presentatie te geven.

Een student in IT of jongeren binnen het Techniekpact kunnen nog steeds naar de watersector getrokken worden door unieke tot de verbeelding sprekende projecten. Innovatie en duurzaamheid voeren de boventoon. U wilt dit grote festijn uiteraard niet missen. Waarom wilt u dit niet missen? De jeugd heeft de toekomst en, of u nu bij een onderneming, een kennisinstelling, onderzoeksinstelling of de overheid werkt, menselijk kapitaal is niet uit te drukken in geld. Topsector Water wil dit menselijk kapitaal de sector binnen halen. Verwacht een spectaculair, uniek evenement voor en door de watersector.

Meer… Topsector Water
Like ons op www.facebook.com/WereldWaterCollege en
Reageer op www.twitter.com/WereldWater