Minister Kamp ondergedompeld in Topsector Water

MinisterKampTopsectorWater

Samen met Hans Huis in ’t Veld, het boegbeeld van de Topsector Water, heeft Minister Kamp van Economische Zaken maandag 8 juli drie ondernemingen uit de Topsector Water bezocht. De bedrijven en vertegenwoordigers van de drie watersector pijlers, Koninklijke Boskalis Westminster (Deltatechnologie), Damen Shipyards (Maritieme technologie) en Hatenboer-Water (Watertechnologie) presenteerden hun activiteiten aan de delegatie van Economische Zaken.

Hatenboer-Water was naast gastheer één van de vertegenwoordigers van het MKB tijdens het werkbezoek. Het familiebedrijf opereert sinds 1906 als specialist in waterbehandeling. De organisatie heeft in deze wereld een unieke propositie waarbij zij niet alleen apparatuur voor aan boord levert, maar tevens expertise hoe het ontwerp van de gehele waterhuishouding er uit moet zien om veilig drinkwater te kunnen garanderen. Willem Buijs, CEO van Hatenboer-Water, legde aan Minister Kamp de essentie van haar activiteiten uit: ‘Wij garanderen veilig water aan boord in de breedste zin van het woord.’

Uit het vraaggesprek met twee andere aanwezige vertegenwoordigers van het MKB, Gerrit-Jan van de Pol van GMB en Paul Buijs van Berson UV, kwam mede naar voren dat samenwerking binnen het MKB uitermate belangrijk is. Onderscheidend vermogen en full-service aanbiedingen hebben een doorslaggevende factor. Er zijn uitdagingen op commercieel vlak, maar ook op innovatief gebied. Voor het MKB is het nu eenmaal erg moeilijk om aanvangsrisico’s op te vangen op het moment dat een innovatie op de markt wordt gebracht.

Tijdens de rondleiding door het bedrijf werd door onderhanden projecten voor bijvoorbeeld IHC en Evides duidelijk dat de Nederlandse watersector zeer hecht is. Willem Buijs gaf een sprekend voorbeeld over nieuwe waterbehandelingsunits die zijn ontworpen in samenwerking met Damen voor de nieuwe Superyacht Support Vessels.

Meer… Topsector Water