N-Sea komt met oplossing voor pipelay support operaties in de Noordzee

N-Sea heeft aangekondigd onder contract van Cecon subsea support te zullen verlenen in de Nederlandse sector (campagne van 2013?). N-Sea zal op survey en ROV gebaseerde constructie support services bieden voor de installatie van 60 km aan pijpleidingen in de Noordzee. Het project is gepland in Q3 2013 en betreft de installatie van vier verschillende pijpleidingen.

N-Sea, een specialist in subsea installation, IMR, en survey services, zal haar expertise en middelen inzetten voor de installatie van de gas pijpleidingen voor zowel Wintershall als GDF Suez.

De uitvoering van het werk is verdeeld in vier fases: pre-lay survey, constructie support, pre-commissioning services en barge positioning. Tijdens al deze fases zal N-Sea gespecialiseerde teams en de beschikbare materialen/goederen, zoals een DP2 schip uitgerust met een work class ROV en survey apparatuur, ter beschikking stellen. Barge positioning zal worden uitgevoerd aan boord van het pijplegschip de Lewek Centurion.

Gerard Keser (Managing Director): “N-Sea is trots op de deelname aan dit enorme project. Het schept mogelijkheden om onze rol in het survey segment te vergroten en om onze klanten oplossingen te bieden met behulp van de recentste technologieën”.

N-Sea staat bekend om haar sterke, innovatieve en succesvolle positie als offshore subsea contractor in de Noordzee. Het bedrijf bied veilige, goede en snelle oplossingen door het leveren van subsea construction support, diving, ROV, IMR, survey en positioning services aan bedrijven in de olie en gas, duurzame energie en subsea cable industrie.

Meer… N-Sea