Vripack ontwerpt een klassiek gracieus motorjacht

De Design Studio van Vripack heeft zich erg vermaakt tijdens het ontwerpproces van het nieuwe 45.5m klassieke motorjacht B52. Een jacht die is voorzien van genadige kenmerken uit de jaren 1920 tot eind 1940.

De B52 is een echt familiejacht, geschikt voor het verkennen van kustgebieden. Vripack produceerde een op maat gemaakte lay-out wat resulteert in een functioneel en ruimtelijk ontwerp naar de wensen van een jonge cliënt. Naast het verkennen van de uithoeken van de wereld zal dit jacht worden gebruikt als een stand-by moedership tijdens klassieke zeilboot regatta’s, vandaar ook de B in haar naam.

Op het zeer comfortabele hoofddek bevindt zich een master suite, twee tweepersoons slaaphutten voor de kinderen van de eigenaar, een kleine hut voor de nanny, een kantoor en een voorraadkamer. “Om maximale privacy voor de eigenaar en gasten te creëren hebben we in het speciaal aandacht besteed aan de routering van dit jacht. Hierdoor is de bemanning in staat is om hun werk goed te kunnen doen, terwijl ze zich zo weinig mogelijk op het dek van de gast of in de interne ruimtes bevinden.” Zegt Vripack ontwerper Bart Bouwhuis. Het volledige benedendek, gelegen boven de waterlijn, is speciaal ontworpen voor de bemanning. Waaronder een kombuis, een wasserij, crew mess, crew quarters en een eigen ontspanningsruimte op het voordek.

Het achterste gedeelte van het hoofddek is voorzien van een groot tender platform voor twee 7,5 meter tenders, weggestopt onder het loungedek en achter de verschansing om verlies van esthetiek te voorkomen. Wanneer de tenders moeten worden gelanceerd, wordt het bolwerk neergeklapt om een gemakkelijke toegang te bieden. Ook is er een groot uitschuifbaar zwemplatform geïntegreerd in de klassieke achtersteven samen met een opslagruimte voor duikuitrusting.

De sky lounge op het voordek is voorzien van een grote explorer lounge. De bar heeft een zeer bijzonder uitzicht waarbij de luivel een volledige bescherming biedt tegen de zon. De luivel is een van de stijlelementen die je echt een ‘reis terug in de tijd’ gevoel geeft. Op het achterschip bevindt zich de belangrijkste salon met een eetruimte verbonden aan het buitendek. Het stuurhuis is gelegen op het zonnedek, samen met een zithoek aan de voorkant en een extra zithoek met een jacuzzi op het achterdek.

Vripack heeft een brug met een open indeling ontworpen. Hier kan men volledig vrij rondlopen waardoor het een van de meest interessante blikvangers is van dit jacht. De top van de brug en tevens het hoogste punt van het schip biedt tijdens het varen dan ook het beste uitzicht.

Volgens hun unieke holistische ontwerpbenadering heeft Vripack in het bijzonder aandacht besteed aan een grote technische ruimte. Hierdoor kan goed onderhoud van het gehele jacht en haar tenders gegarandeerd worden. Daarnaast heeft het team zich gericht op de ontwikkeling van een super efficiënte en comfortabele romp met CFD-analyses. Dit heeft geresulteerd in een onderhoudsvrij groen systeem dat goed functioneert en betrouwbaar is tijdens alle weersomstandigheden.

LOA : 45.50m
BOA : 9.40m
Draft : 2.60m

Meer… Vripack 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2019 >>
MTWTFSS
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Geen evenementen Geen evenementen