Huisman opent nieuwe kade Huisman China

Happy Sky at Huisman China

Vandaag heeft Huisman, de wereldwijde specialist in hijs-, boor-en offshore equipment, de nieuwe 380m lange kade van hun productiefaciliteit in Zhangzhou (Fujian), China, geopend. Huisman China, een 100% dochteronderneming van Huisman, is volledig operationeel sinds april 2007 en levert sindsdien een belangrijke bijdrage aan de totale Huisman engineering- en productiecapaciteit. De nieuwe kade is voorzien van een door Huisman ontworpen en geproduceerde 2,400mt verrijdbare kadekraan, die samen met de sterke kadeconstructie en de directe toegang tot diepwater, Huisman China zeer geschikt maakt voor het laden en installeren van zware constructies aan boord van grote (offshore) schepen.

De nieuwe kade van Huisman China is speciaal ontworpen voor grote offshore projecten. De sterke kadeconstructie, gecombineerd met de uitstekende “load curve” van de 2,400mt verrijdbare kadekraan en de diepwater toegang (17m) maakt Huisman China makkelijk toegankelijk voor verschillende offshore schepen, variërend in grootte en diepgang, waaronder semi-submersibles. In 2009 is gestart met de kadetoepassing en het ontwerp, met de bouw (door terugwinning) is begin 2011 gestart. In totaal is 100.000m² land teruggewonnen wat is omgebouwd tot een 380m lange kade (met een dragende capaciteit tot 40mt per vierkante meter) en een terrein voor opslag van 86,000m2. Om Ro-Ro activiteiten voor het transport van zware projectlading te kunnen uitvoeren, is de kade uitgerust met speciale Ro-Ro “hinge foundations” over een lengte van 130m.

De 2,400mt verrijdbare kadekraan “Skyhook” is speciaal ontworpen en gefabriceerd door en voor Huisman China. De kraan heeft twee belangrijke hijsconfiguraties: een “heavy lift” configuratie waarmee 2,400mt gehesen kan worden bij 30m reikwijdte (maximale hijshoogte van 100m), en een “extended reach-configuratie”, waarmee 200mt bij 90m reikwijdte (maximaal hijshoogte van 140 m) gehesen kan worden. De kraan kan zich verplaatsen langs de 380m lange kade en is in staat deze afstand met een 2,400mt belasting in de haken uit te voeren.

De nieuwe kade van Huisman China werd geopend tijdens de doopceremonie van BigLift’s nieuwe Heavy Lift Vessel “Happy Sky”. Het schip, gebouwd door Larsen & Toubro in India, beschikt over twee 900mt Huisman Heavy Lift Mastkranen, de eerste kranen die op de nieuwe Huisman China kade in bedrijf zijn gesteld. De “Happy Sky” is de eerste van twee Happy S-klasse schepen die worden toegevoegd aan de vloot van BigLift. De “Happy Star” volgt begin 2014. De fabricage van de twee 900mt Heavy Lift Mastkranen voor dit schip is momenteel in volle gang bij Huisman China.

Meer… Huisman Equipment