SuperYachts – de meest glamoureuze en innovatieve industrie staat op het punt haar deuren te openen

Stap in de wereld waar alles mogelijk lijkt te zijn; stap in de wereld van SuperYachts. Een nieuwe serie op Discovery Channel waarbij de Nederlandse jachtbouw u mee neemt aan boord van ’s werelds meest exclusieve jachten en u de baanbrekende technologie toont die schuilgaan achter het ontwerp.

De Nederlandse jachtbouw heeft altijd een grote rol gespeeld in de voorhoede van innovatie, technologie en design. De traditionele waarden van eeuwen van scheepsbouw, vakmanschap, de nieuwste technologieën en de beste apparatuur vormen alle ingrediënten voor een spectaculaire en exclusieve serie over de industrie en haar streven naar perfectie.

“De ongeëvenaarde kwaliteit van de Nederlandse jachtbouw is niet onopgemerkt gebleven en wij voelen ons dan ook zeer vereerd dat Discovery met haar documentaire laat zien hoe Nederlandse ontwerpers en scheepsbouwers constant bezig zijn om ieders verwachtingen te overtreffen”, zegt Farouk Nefzi, managing director van de HISWA Holland Yachting Group.

Met de nieuwe Discovery serie ‘SuperYachts’ krijgt de kijker de mogelijkheid om zich te verdiepen in ‘s werelds grootste, meest indrukwekkende en exclusieve superjachten. De serie geeft de kijker de kans om een kijkje achter de schermen te nemen in een wereld waar expertise en capaciteit samenkomt met technische uitdagingen. Waarbij men kennis maakt met de gepassioneerde hardwerkende teams achter de enorme luxueuze schepen.

Prominente bedrijven als Vitters Shipyard, Vripack, Hakvoort Shipyard, ICON Yachts and Balk Shipyard hebben met veel enthousiasme meegewerkt aan de SuperYacht Documentaires. “Wij zijn erg tevreden met de kwaliteit van de afleveringen. Daarnaast zijn wij super trots op het feit dat we deze serie met vooraanstaande bedrijven uit de jachtbouw gezamenlijk hebben weten te realiseren”, vertelt Nefzi.

In 6 afleveringen worden de beste jachtbouwers, ingenieurs, ontwerpers en naval architecten uit Nederland geïntroduceerd. De serie laat zien hoe traditionele vakmanschap en futuristische techniek kunnen worden gecombineerd om drijvende paleizen en supersnelle luxe zeiljachten te realiseren.

Vitters Shipyard, Vripack, Hakvoort Shipyard, ICON Yachts en Balk Shipyard zullen hun geheimen onthullen en de blauwdrukken achter een aantal van hun nieuwste projecten tonen aan het publiek. Hierbij krijgen we te zien hoe zij problemen oplossen tijdens de race om de grenzen te verleggen van wat hun klanten voor mogelijk houden.

Think yachts, think Holland!

Meer… Vripack Discovery

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →