120 jaar Stena Line route Hoek van Holland – Harwich

StenaLine

De vaarroute tussen Hoek van Holland en Harwich bestaat alweer 120 jaar! Ter gelegenheid van dit heuglijk feit heeft ferrymaatschappij Stena Line verschillende jubileumacties opgezet.

Zo is er een tweetal ‘120-jaar pakketten’ samengesteld voor boekingen tot 17 juni, waaronder een overtocht met auto/motor incl. overnachting voor 2 personen voor 120 euro per enkele reis en een citytrip London incl. overnachting, ontbijt en treinretour voor 120 euro p.p.. De eerste 120 boekers van deze actie ontvangen bovendien een set van drie speciale posters die van de originele vintage aanplakbiljetten van de route zijn gemaakt.

Voor de inwoners van Hoek van Holland heeft Stena Line nog een extra actie bedacht. In de lokale krant verschijnt een poster die zij voor hun raam kunnen hangen. De inwoners die dit doen, en een foto hiervan op de Facebook pagina van Stena Line delen, maken kans op 5 reizen naar Londen voor 2 personen.

De jubilerende route heeft een rijke historie. In 1893 werd de eerste dienst op de route uitgevoerd, als schakel in een snelle spoorverbinding tussen Engeland en het Europese vasteland. Al in dat eerste jaar maakten 25.000 passagiers de oversteek. De eerste Nederlandse exploitant van de route was Stoomvaart Maatschappij Zeeland, dat in 1989 werd overgenomen door Stena Line. Vanuit Engeland werd de route in eerste instantie gerund door de Great Eastern Railway. Gedurende 120 jaar hebben vele schepen de revue gepasseerd.

Kijk voor meer informatie over de 120-jaar pakketten op: https://www.stenaline.nl/ferry/special-offers/120jaar/