Alewijnse brengt boek uit: 125 jaar pionieren en innoveren

AlewijnseBoek

Op 10 juni is het boek ‘Alewijnse, 125 jaar pionieren en innoveren ‘ verschenen, het is een geschiedschrijving over het bedrijf Alewijnse en de ontwikkeling van de elektrotechniek in Nederland.

In het boek wordt een beeld geschetst van het familiebedrijf door de jaren heen. Elke generatie heeft zijn eigen stempel gedrukt. Echter, er zijn ook duidelijke overeenkomsten. De geschiedenis van Alewijnse laat duidelijk zien dat pionieren en innoveren de vier generaties Alewijnse in het bloed zit. Het over de grenzen heen kijken en het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden zijn een rode draad in de historie.

In een bedrijf dat al 125 jaar bruist van de energie, is in de loop van de tijd veel gebeurd. Het boek start met een beschrijving van Cornelis Alewijnse die tijdens de viering van een halve eeuw Edison, in 1929, een prijs krijgt uitgereikt als een van de pioniers van de Nederlandse elektrotechniek.

Het boek eindigt met een beschrijving van het hedendaagse Alewijnse, een state-of-the-art en innovatief product- en systeemintegrator van onderdelen uit elektrotechniek, ict, automatisering, technisch beheer, installatietechniek en energie.

Auteur Rob Wolf en initiatiefnemer Cees Alewijnse hebben voor dit boek uitgebreide research gedaan en foto selecties gemaakt. Vooral via gesprekken met (oud-)medewerkers, maar ook aan de hand van inzicht gevende citaten, teksten uit personeelsbladen en beeldmateriaal wordt de lezer meegevoerd door de geschiedenis van Alewijnse.

Meer… Alewijnse