Wärtsilä ontwerpt heavy construction vessel voor Subsea 7

WartsilaSubSea

Wärtsilä, de toonaangevende maritieme solutions en service provider, heeft de opdracht gekregen voor een heavy construction vessel. Het schip zal gebouwd worden voor Subsea 7 S.A., de seabed-to-surface engineering, de constructie en de diensten aanbod aan de wereldwijde offshore energie-industrie, zijn toe besteed aan Hyundai Heavy Industries (HHI) in Zuid-Korea. HHI is een van ’s werelds grootste scheepsbouwbedrijven.

Wärtsilä Ship Design’s ontwerp, de VERSUS 4285 HCV, zal een van de meest kundige heavy construction vessel zijn in Subsea 7’s vloot van ruim 40 schepen. Het schip zal wereldwijd worden ingezet om tegenmoet te komen aan de toenemende eisen van de markt voor het uitvoeren van steeds grotere en complexere projecten. Het is ontworpen voor het efficiënt opereren in (zeer) diepe wateren en ruwere omgevingen.

De nieuwe HCV zal in staat zijn het hele jaar door te opereren. Een nauwe samenwerking tussen Hyundai Heavy Industries (als bouwer), Huisman (voor de kraan en vertical laying system) en MAATS (als leverancier van de carrousel), was van essentieel belang bij het voldoen aan de door Subsea 7 gestelde eisen wat betreft het ontwerp.

Belangrijke kenmerken van het ontwerp omvatten o.a. een goede dynamic positioning (DP) vermogen en een efficiënte rompvorm.

‘’We hebben een succesvolle samenwerking genoten met zowel Subsea 7 als HHI, grote spelers in hun sector. Deze laatste order, volgt op het contract dat Wärtsilä vorig jaar ontving van Subsea 7 voor het ontwerp van een dive support vessel (DSV), dat tevens werd gebouwd door HHI. Dit geeft duidelijk het vertrouwen weer dat de industrie heeft in het aanbod van Wärtsilä Ship Design. Onze manier van werken is gebaseerd op diepgaand begrip voor de eisen van de klant en het operationele profiel van elk betrokken vaartuig, om zo overeenkomend (met alle partijen) tot een ontwerp te komen.’’ Zegt Riku-Pekka Hägg, Vice President Wärtsilä Ship Design.

Meer… Wärtsilä