VSMC tekent twee contracten voor offshore windparken in Engeland

VSMC heeft twee contracten getekend voor het installeren en begraven van de export kabels voor de offshore windparken Westermost Rough (ENG) en Humber Gateway (ENG). Met deze opdrachten verstevigt VSMC haar positie in het installeren en begraven van elektriciteitskabels in en naar offshore windparken.

Offshore Windpark Westermost Rough
In opdracht van het Deense DONG Energy start VSMC begin 2014 met de installatie en het begraven van de circa 11 kilometer lange exportkabel aan de oostkust van Engeland, ter hoogte van Hull. De kabel transporteert de door het 210 MW offshore windpark opgewekte elektriciteit naar het vasteland.

Offshore Windpark Humber Gateway
Niet ver daar vandaan wordt het offshore windpark Humber Gateway gebouwd, op 8 kilometer afstand van de kust, ter hoogte van Grimsby. In het park worden 70 windturbines geplaatst met een totale capaciteit van 288 MW. VSMC kreeg van E.on een opdracht voor de voorbereiding van de zeebodem, het transport en de installatie van twee exportkabels. De uitvoering van het project start 3e kwartaal 2013.

Samenwerking
VSMC voert de projecten uit in samenwerking met Boskalis Offshore.

Statement Arno van Poppel, CEO VSMC
“We zijn zeer verheugd met deze mooie contracten. Offshore windpark Humber Gateway is het eerste project dat we rechtstreeks voor E.on uitvoeren. Voor het werk aan Westermost Rough betekent dit dat we onze zeer goede samenwerking met DONG kunnen voortzetten”. Zowel E.on als DONG zijn als eigenaren betrokken bij London Array, het grootste offshore windpark van Europa. VSMC heeft hier een belangrijk deel van het werk verricht. “Uit deze opdrachten blijkt hoeveel vertrouwen de markt in ons heeft”, aldus Van Poppel.

Meer… VSMC