Fugro kan gaan bouwen op Heron

Fugro kan binnenkort starten met de bouw van haar bedrijfspand op Bedrijvenpark Heron in Nootdorp. Wethouder economische zaken Peter van Haagen overhandigt op 31 mei de omgevingsvergunning aan de directie van Fugro.

Fugro heeft voor twee werkmaatschappijen Fugro Engineers BV en Fugro GeoServices BV West-Nederland een plan laten ontwikkelen voor de nieuwbouw van een TechCenter. De opdracht voor het ontwerp omvatte een efficiënte, duurzame, praktische huisvesting voor warehousing, werkplaatsen, laboratoria en kantoren. Nadat verscheidene bedrijvenlocaties waren onderzocht is de keuze gevallen op Bedrijvenpark Heron, o.a. vanwege de nabijheid van het hoofdkantoor in Leidschendam, de goede bereikbaarheid en de “groene” doelstellingen van de locatie.

Stedenbouwkundig
Het perceel dat op Bedrijvenpark Heron het meest geschikt was, had een ongebruikelijke (driehoekige) vorm en leverde daarmee een uitdaging om het complexe ontwerp te realiseren. Dit heeft geresulteerd in een stedenbouwkundige opzet, gebaseerd op het concept van “De Drie Hoven”. Twee hoven worden functioneel gebruikt door de beide werkmaatschappijen voor operationele doelen. Het warehouse is tussen de twee hoven in gesitueerd, en sluit qua volume aan bij de warehouse bebouwing op het naastgelegen terrein van de firma Riverdale.

Meer… Gemeente Pijnacker-Nootdorp