Bijeenkomst IJsselmeeralliantie 3 juni in Urk

Op 3 juni a.s. is er – voor de derde keer inmiddels – een bijeenkomst van de IJsselmeeralliantie. De IJsselmeeralliantie is een groep binnen de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens van zo’n 30 havens in Noord Nederland, die bereikbaar zijn via het IJsselmeer. Gastheer deze keer is Urk. De bijeenkomst vindt plaats in Het Achterhuis , gelegen boven de visafslag, midden in de haven van Urk.

Wat is de IJsselmeeralliantie ook al weer?
De IJsselmeeralliantie werd op 25 juni 2012 opgericht. Het is een groep van een 30-tal binnenhavens in Noord-Nederland, bereikbaar via het IJsselmeer. Het doel van de alliantie is een netwerk te vormen dat de binnenhavens in Noordoost-Nederland faciliteert. Door samenwerking en/of door uitwisseling van kennis kunnen de havens elkaar versterken in de positie van het goederenvervoer ten opzichte van de zeehavens in de Randstad. De wens van dit havennetwerk in Noord Nederland is:

• IJsselmeeralliantie als kennisplatform voor het noorden.
• IJsselmeeralliantie faciliteert de vorming van clusters van binnenhavens.
• Vanuit sociaal-economische samenhang starten met havenvisie en uitwisseling.
• Professionele exploitaties, sturen op belang.
• Bundeling havendiensten en havenbedrijven.

Hiervoor zal er in een viertal clusters gewerkt worden: Groningen Seaport, Friese havens, regio Zwolle / Kampen / Meppel en een cluster in Noord-Holland.

Meer… Nederlandse Vereniging van Binnenhavens