Begin metamorfose Waalhaven Oostzijde tot maritieme boulevard

Waalhaven kl 3

Vandaag donderdag 23 mei gaf Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf, het officiële startsein voor de metamorfose van de Waalhaven Oostzijde in een mooie maritieme boulevard. Na de sloopwerkzaamheden van diverse panden en het kappen van de bomen wordt vanaf dat moment het wegdek aangepast.

De wegwerkzaamheden houden onder andere in de vervanging van weg, riolering, kabels, leidingen en de aanleg van nieuwe groenstructuur. De Waalhaven Oostzijde is een belangrijke verkeersader voor de regio. Aannemer MNO Vervat/Boskalis zal tijdens de werkzaamheden speciaal letten op de gelijkmatige doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid.

Nieuw entree haven
Het Havenbedrijf investeert de komende jaren 100 miljoen euro in infrastructuur en herontwikkeling van de oude maar nog steeds vitale Waalhaven tot een ‘service port’ voor maritieme dienstverleners. Door de maritieme boulevard krijgt de entree van de (Waal)haven een nieuw, modern aanzien. De metamorfose past in het beleid van het Havenbedrijf en de structuurvisie Stadshavens om het vestigingsklimaat van de haven te verbeteren en de relatie stad en haven te bevorderen, met name in het Waalhavengebied.

Opwaardering Waalhaven Zuid-Oost
De aanleg van de maritieme boulevard staat niet op zich en past in de algemene opwaardering van het voormalige oude havenindustriegebied Waalhaven. In een eerder stadium werden reeds drie moderne kantoorpanden van Port City ontwikkeld, kwamen er nieuwe kantoren van Smit Internationale (nu Boskalis) en Hapag Lloyd. Momenteel bouwt Cargotec hier zijn nieuwe hoofdkantoor. Eind vorig jaar opende minister Opstelten Truckparking Rotterdam, goed voor 124 parkeerplaatsen. Ook wordt geïnvesteerd in veiligheid en een aantal aantrekkelijke verblijfsplekken, zoals op de Sluisjesdijk.

Meer… Port of Rotterdam