Alewijnse levert elektrische ombouw Atlantic Amsterdam op

Alewijnse Marine Systems heeft met succes de elektrische installatie van het jack-up platform Atlantic Amsterdam opgeleverd. De Atlantic Amsterdam is tijdens een projectperiode van negen maanden omgebouwd van boorplatform tot offshore hotel op scheepswerf Damen Shiprepair Vlissingen. Alewijnse was verantwoordelijk voor de levering, installatie, integratie en inbedrijfstelling van de belangrijkste elektrische systemen.

De Atlantic Amsterdam, voorheen Shelf Explorer, is eigendom van Atlantic Amsterdam Pte. Ltd. in Singapore, een dochteronderneming van Ezion Holdings Ltd. Hoofdaannemer Nordica Offshore koos schakelde Alewijnse Marine Systems in voor de elektrische ombouw van diverse systemen. Alewijnse beschikt over een eigen vestiging op scheepswerf Damen Shiprepair Vlissingen.

Met de elektrische refit van de Atlantic Amsterdam versterkt Alewijnse zijn positie in de offshore refit en retrofit markt. Het bedrijf bewijst opnieuw dat het uitgebreide vaardigheden en capaciteiten bezit voor gecompliceerde offshore projecten.

In 2011 leverde Alewijnse met succes de elektrische installatie van een vergelijkbaar project op, de Atlantic Labrador, eveneens bij Damen Shiprepair Vlissingen. De elektrische ombouw van zusterplatform Atlantic London verkeert in een afrondende fase op ASL Shipyard in Batam, Indonesië.
Alewijnse verwacht in de toekomst steeds meer ombouwprojecten van boorplatforms tot offshore hotels te begeleiden. Door aangescherpte veiligheidsregels is het voor offshore personeel alleen toegestaan tijdens werkuren op productie platforms te verblijven.

Partner van wereldklasse
Leif-Erik Hvide, COO van Nordica Offshore stelt: “Alewijnse is een partner van wereldklasse geweest tijdens de conversies van de Atlantic Amsterdam en haar zusterplatforms Atlantic London en Atlantic Labrador. Alewijnse heeft door nauwgezette aandacht voor detail, hoogwaardige producten en deskundig personeel bijgedragen aan het doorslaande succes van deze projecten.”

Alewijnse projectleider Huib Tieman over het succes van de Atlantic Amsterdam: “Het is een project om trots op te zijn. We hebben een prachtig product in korte tijd neergezet met een toegewijd team en een goede samenwerking met alle partijen.”

Alewijnse heeft tijdens de ombouw van de Atlantic Amsterdam aan belangrijke systemen gewerkt, zoals de ombouw en engineering van de diverse 600/440/220V distributiesystemen aan boord en de installatie van een emergency shutdown (ESD) systeem. Nieuwe installaties zijn een geheel nieuw alarm systeem, back-up UPS voorzieningen, een las trafo omvormer netwerk, life boat davits, dek- en noodverlichting en diverse sytemen van het machinery dek. Tevens is een nieuw jack-up alarm- en monitoring systeem geïnstalleerd met een duidelijk overzicht van status motoren, overloads en breakers.

Daarnaast leverde Alewijnse nieuwe elektrische voorzieningen, zoals panelen, transformatoren voor de extra nieuwe apparatuur zoals boilers, HVAC, galley, laundry, verlichtingsdistributie met noodvoorzieningen en sewage plants. Ook heeft Alewijnse aanvullende ondersteunende taken uitgevoerd, zoals het inbedrijfstellen van systemen. Het project Atlantic Amsterdam is uitgevoerd door Alewijnse Marine Rotterdam in samenwerking met Alewijnse Marine Galati, beide onderdeel van Alewijnse Marine Systems. Het nieuwe offshore accommodatieplatform wordt door het internationale olie- en gas bedrijf  Maersk Oil ingezet in de Deense Noordzee.

Meer… Alewijnse