ROVC introduceert bedrijvenschool op de Maasvlakte

Cursisten aan het werk in practicum_Maasvlakte

ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, gaat het tekort aan technici op de Maasvlakte aanpakken met de start van de bedrijvenschool TechAcademy Maasvlakte. ROVC constateert dat het oprichten van een eigen bedrijfsschool voor veel middelgrote bedrijven onhaalbaar is en introduceert daarom de bedrijvenschool. Een bedrijvenschool is, in tegenstelling tot een bedrijfsschool, een samenwerking tussen meerdere bedrijven. Een voorbeeld hiervan is de TechAcademy Maasvlakte, waarbij ROVC samen met meerdere spelers, zoals ECT, EMO en Kalmar, (nieuwe) technici gaat opleiden. Hiermee speelt ROVC in op de inhoudelijke en organisatorische opleidingsbehoeften van de deelnemende bedrijven.

De TechAcademy Maasvlakte, die in mei van start gaat, is bedoeld voor het opleiden van zij-instromers. De Academy bestaat onder andere uit een modulair opgebouwde MBO-opleiding, gericht op service en onderhoud. Het samenwerkingsverband biedt een slagvaardige manier om aan gekwalificeerd technisch personeel te komen, omdat deelnemers al na twee jaar een MBO 3-opleiding voltooien. Ook huidige technische medewerkers kunnen bijgeschoold worden door het volgen van losse cursusmodules.

“De TechAcademy Maasvlakte is voor ons de ideale manier om huidig en toekomstig personeel opleidingen te bieden. Een belangrijk voordeel van de bedrijvenschool is dat programma’s exact op de bedrijfsbehoeften afgestemd worden. Daarbij is het ook praktisch dat de leslocatie nabij de Maasvlakte is”, aldus Paul Eyck, HR-adviseur bij EMO.

“Het tekort aan technici is ook op de Maasvlakte een probleem, zeker met de komst van Maasvlakte 2. Hierdoor stijgt de behoefte aan opgeleid technisch personeel nog meer”, aldus Maartje Mikx, programmamanager bij ROVC. “Het is goed om te zien dat bedrijven bereid zijn in hun (nieuwe) personeel te investeren en als concullega’s met elkaar optrekken om dit probleem op te lossen. Samenwerken hierbij is in ieders belang.”

Kijk voor meer informatie over de TechAcademy Maasvlakte op www.techacademymaasvlakte.nl.