5 jaar geleden is Jong Havenvereniging opgericht

Wat in 2008 begon als idee voor een zakelijk jongerennetwerk in de Rotterdamse haven, is inmiddels uitgegroeid tot grootste havenfanclub met zo?n 500 aangesloten jonge professionals. Dat is iets om trots op te zijn en bij stil te staan.

Het doel van Jong Havenvereniging was bij de oprichting tweeledig: het vormen van een netwerk van en voor jonge mensen in de haven en het inzetten van dat netwerk bij de grote vraagstukken in de haven. Vanuit die startpositie is de afgelopen vijf jaar gewerkt aan een actieve, inhoudelijke agenda.

Zo zijn er borrels georganiseerd om elkaar beter te leren kennen en om van elkaar te leren. Het hoofdmotto van Jong Havenvereniging is onveranderd: kennis maken en kennis delen. Jaarlijks worden er drie masterclasses georganiseerd in samenwerking met STC-NMU en tuigen we excursies op naar havenbedrijven. In april wordt voor de vierde maal de verkiezing tot Jong Haventalent georganiseerd. Volgende maand haken, ook voor de vierde maal op rij, 150 studenten aan bij de Mainport Meewerkdagen om ze zo warm te maken voor een baan in de haven. In september wordt de vijfde editie van de RTM Port Party georganiseerd, waarbij er weer gerekend mag worden op 1.200 bezoekers.

Gerrit Peekstok, voorzitter Jong Havenvereniging: ,,Ik ben ongelooflijk trots op wat we de afgelopen vijf jaar met z?n allen hebben bereikt. We hebben een actief ledenbestand, dat de hele haven vertegenwoordigt. De grootste gemene deler bij ons is trots op en passie voor de haven en de scheepvaart. De betrokkenheid van onze leden bij bijvoorbeeld de Meewerkdagen en Jong Haventalent laat dat ook zien.? Jong Havenvereniging is geen besloten borrelclub. ?We zijn er eerst en vooral om te voorzien in de behoefte die onze leden hebben aan een netwerk. Maar dat we dat netwerk ook kunnen inzetten om bij te dragen aan bijvoorbeeld het arbeidsmarktvraagstuk in de haven zien we als een enorme meerwaarde.?

Kortom; Jong Havenvereniging heeft flink aan de weg getimmerd en dat zal de komende jaren niet veranderen. Maar eerst staan we stil bij dit eerste lustrum. Voor onze leden en relaties organiseren we op 18 mei 2013 vanaf 16.00 uur een waar lustrumfeest. Aan boord van de grootste tweemasttopzeilschoener Wylde Swan maken we een tocht door de Rotterdamse haven. Aansluitend volgt een barbecue op de kade in een van de havens in hartje Rotterdam, waarna het feest losbarst. Tijdens de vijfde RTM Port Party, op vrijdagavond 6 september, vieren we ons vijfjarig bestaan met de hele havengemeenschap.

Jong Havenvereniging
Jong Havenvereniging is in het voorjaar van 2008 opgericht als zakelijk netwerk voor haven-, maritieme en logistieke young professionals in en om de Rotterdamse haven. Met ruim vierhonderd leden en even zoveel verschillende werkgevers biedt Jong Havenvereniging toegang tot het jonge Rotterdamse havennetwerk.