Lobke Berkhout Erelid van het Watersportverbond

Lobke Berkhout gehuldigd

Lobke Berkhout is vandaag tijdens de algemene leden vergadering als eerste ex-topsporter gehuldigd als erelid van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond.

Erelid van de bond
Momenteel zijn er zes ereleden van de bond. Lobke is met deze huldiging de eerste ex-topsporter die benoemd wordt tot erelid. Directeur Maurice Leeser over waarom Lobke deze waardering toekomt: “Lobke verdient deze titel omdat ze de meest succesvolle Nederlandse zeilster is. Niet alleen vanwege haar sportieve prestaties maar ook omdat ze zich altijd, ook nu ze is gestopt voor de volle 100% inzet om de zeilsport op professionele en zeer gedreven wijze te promoten en de nieuwe generatie te inspireren.”

Zeilkoningin van Nederland
Met 5 wereldtitels is Berkhout de succesvolste 470-zeilster ooit in de WK-historie. In Londen wist ze een bronzen medaille te winnen met Lisa Westerhof. Hiermee is ze de meeste succesvolle zeilster die Nederland kent. Lobke werd samen met Marcelien de Koning in 2005, 2006 en 2007 wereldkampioen in de 470 klasse. Ze vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking en behaalde daar met De Koning een zilveren medaille.

Na de Spelen van 2008 is Berkhout verder gegaan met stuurvrouw Lisa Westerhof. Ze hebben hun campagne een gouden start gegeven door zowel in 2009 als 2010 wederom wereldkampioen te worden. Lobke Berkhout sloot haar topsportcarrière op passende wijze af met een bronzen medaille op de Spelen in Londen 2012.
Lobke Berkhout was verguld. “Ik ben ontzettend vereerd om tot erelid te zijn vernoemd van het Watersportverbond. Ik ben vanaf mijn jeugd opgegroeid en opgeleid binnen het Watersportbond en het heeft tot super mooie successen geleid. Dit heb ik mede ook namens het Watersportbond allemaal kunnen bereiken en daar ben ik ze dan ook erg dankbaar. En zij mij blijkbaar ook!
Samen hebben we aan het begin gestaan van alle zeilsuccessen van de afgelopen jaren. Hopelijk kan ik het stokje nu overgeven aan de jeugd door hen te inspireren met de mooie momenten die ik samen met mijn teamgenootjes Marcelien, Lisa en heb meegemaakt!”

Meer… Watersportverbond