HFG wint ALBA PSC B3 compressie project offshore Equatoriaal-Guinea

Marathon Alba B3 platform (2)

Heerema Fabrication Group (HFG) heeft de opdracht ontvangen voor de Engineering, Procurement, Constructie en Installatie (EPCI) van het 6,000 ton wegende Alba PSC B3 compressie platform van Marathon E.G. Production Limited.

Heerema Fabrication Group heeft het EPCI contract gewonnen in opdracht van Marathon E.G. Production Limited (MEGPL), een volledige dochteronderneming van Marathon Oil Corporation (NYSE: MRO) voor het leveren van het nieuwe Alba B3 greenfield gas compressie platform, welke door middel van een brug zal worden verbonden aan het bestaande Alba B2 platform. Heerema Fabrication Group zal als hoofdaannemer het totale project managen vanuit Houston in Amerika en vervolgens de EPCI scope uitbesteden aan onderaannemers, inclusief het offshore aansluiten en in gebruik stellen van het platform in Equatoriaal-Guinea.

Het Alba PSC B3 compressie platform bestaat uit een hoofddek met een gewicht van 4.500 ton, een lengte van 40 meter, een breedte van 40 meter en een hoogte van 35 meter. Het 4-benige jacket (onderstel) zal een gewicht krijgen van 1.500 ton, een lengte van 33 meter, een breedte van 33 meter en een hoogte van 81 meter.

HFG met Iv-Oil&Gas in Papendrecht, zullen gezamenlijk de EPC scope uitvoeren vanuit de Iv-AGA vestiging in Houston. Zuster divisie Heerema Marine Contractors in Leiden heeft het contract ontvangen voor transport en installatie van het platform in het Alba veld offshore Equatoriaal-Guinea. De fabricagescope, inclusief de lokale fabricage van de flare boom en de brug in Equatoriaal-Guinea, zal worden uitbesteed in 2013 gericht op offshore installatie eind 2015 met een ingebruikname medio 2016.

Wim Matthijssen, Chief Operating Officer van Heerema Fabrication Group, zei: “Een uitdagend project voor Heerema Fabrication Group en voor ons een mooie gelegenheid om onze project management capaciteiten volledig te bewijzen, welke essentieel zijn voor het welslagen van projecten. Een ervaren projectmanagement team zal de volledige projectscope coördineren van ontwerp tot ingebruikstelling en het managen van de onderaannemers en apparatuurleveranties om een succesvolle oplevering van een hoogwaardig product veilig en op tijd te realiseren.”

Volgens Remco van Gilst, Senior Vice President Commercial van HFG: “Onze ruime ervaring met turnkey EPCI projecten in de onstuimige Noordzee omgeving, stelt ons instaat om gebruik te maken van onze ervaring, vaardigheden en kennis om te komen tot een succesvolle uitvoering van het Alba B3-project, inclusief de offshore aansluiting en ingebruikname in Equatoriaal- Guinea.”

Cathy Krajicek, MEGPL Director, vult aan: “De nieuwe B3 compressiefaciliteit voorziet in de volgende stap van de lange-termijn optimalisatie van koolwaterstof herstel van het Alba gebied.”

Het Alba veld is een gas- en condensaatveld en bevindt zich ongeveer 32 kilometer ten noorden van Bioko eiland. MEGPL beheert het Alba gezamenlijk met partners Samedan of North Africa Inc., een volledige dochteronderneming van Noble Energy Inc. (NYSE: NBL) en Compania Nacional de Petroleos de Guinea Ecuatorial (“GEPetrol”).

Meer… Heerema