STC-Group haalt unieke offshore-erkenning binnen

Op 27 maart jl. ontving de STC-Group van The Nautical Institute (NI) accreditatie voor het geven van cursussen op zeven Dynamic Positioning simulatoren. Daarnaast ontving de STC-Group de hoogste erkenning (Klasse A) voor één DP-simulator. Deze door Kongsberg geleverde DP-simulator is de eerste in zijn soort die de NI Klasse A status heeft gekregen en biedt uitgebreide mogelijkheden tot het realiseren van de door de sector gewenste vaartijdverkorting.

DP-trainingen
De nieuw ontwikkelde Intensive Simulator Training (IST) van de STC-Group ontving voor de eerste keer de accreditatie van het NI. Twee andere trainingen, die al deel uitmaken van het offshore trainingsportfolio van de STC-Group, hebben de vijfjaarlijkse heraccreditatie ontvangen. Dit betreft de trainingen DP Induction en DP Advanced.

Personeel uit de offshore industrie dat opgeleid wordt tot Dynamic Positioning Operator doet, tijdens de IST, waardevolle DP-ervaring op met behulp van de simulatoren. In een veilige omgeving voeren de cursisten niet alleen normale werkzaamheden uit. Zij oefenen ook met (gesimuleerde) storingen in apparatuur en met noodgevallen. Cursisten die de training volgen, krijgen een vaartijdkorting van zes weken. Dit reduceert de vereiste vaartijd voor het behalen van het certificaat Dynamic Positioning Operator van effectief 180 dagen tot 138 dagen. De eerste Intensive Simulator Training is gepland voor week 27.

Om het mogelijk te maken deze Intensive Simulator Training toe te voegen aan het offshore trainingsportfolio, is eind 2012 de bestaande brugsimulator uitgebreid. Zo is er nieuwe hard- en software geïnstalleerd en er zijn nieuwe offshore platformen en schepen toegevoegd aan de simulator. In totaal heeft de STC-Group dit jaar voor ruim een miljoen euro geïnvesteerd in de upgrade van haar omvangrijke simulatorenpark.

Meer… STC-Group