Cruisesector profileert zich in Miami

Samen met Rotterdam, Zeeland, Bonaire en ICT-bedrijf NEC heeft Amsterdam Cruise Port (ACP) zich optimaal kunnen presenteren op de Seatrade Cruise Shipping Conference. De grootste vakbeurs ter wereld voor zee- en riviercruises werd dit jaar van 11-13 maart gehouden in Miami Beach, Florida.

ACP, de promotiestichting voor het hele Noordzeekanaal, en negen meegereisde deelnemers profiteerden optimaal van het vernieuwde Holland Paviljoen. Dankzij de nieuwe inrichting en de gunstige ligging op de beursvloer kwamen meer rederijen dan ooit een kijkje nemen. Ook het traditionele ontbijt van ACP, gesponsord door Haven Amsterdam, in de botanische tuin was zeer druk bezet met bijna veertig relaties van cruiserederijen.

In Miami had ACP een aantal interessante bijeenkomsten gepland. Zo verlootte Gassan Diamonds een diamant onder de bezoekers van het paviljoen. Een relatie van Holland America Lijn was de gelukkige winnaar. Voorts was er in samenwerking met het Nederlands consulaat het drukbezochte Holland Happy Hour, compleet met vaderlands bier en Indonesische hapjes. De consul-generaal memoreerde in haar toespraak de viering van tweehonderd jaar koninkrijk in 2013 en de komende troonswisseling op 30 april. De buitenlands gasten genoten van de muziek, het entertainment en hun eigen foto’s, ingepast in een decor van bekende ‘Hollandse meesters’. ACP en haar leden zijn uiterst tevreden over de beurs en het grote aantal professionele bezoekers.

Dat zowel de zee- en cruiseriviercruises in de lift zitten, blijkt wel uit het feit dat 2012 goed was voor een recordaantal aantal calls in zowel Amsterdam, IJmuiden als de rest van Noord-Holland. Ook het aantal Nederlanders dat jaarlijks een zeecruise maakt, is vorig jaar – ondanks de economische crisis – gestegen naar maar liefst 110.000.

Meer… Amsterdam Cruise Port