Jaarcijfers 2012 Royal HaskoningDHV

  • Fusie in recordtempo een feit
  • Negatief resultaat vanwege marktsituatie Europa, fusie- en herstructureringskosten
  • Goede vooruitzichten voor Afrika, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika

Royal HaskoningDHV heeft in 2012 wereldwijd een omzet gehaald van 704 miljoen euro. Eenmalige lasten, fusiekosten en de moeilijke Europese markt hebben sterk bijgedragen aan een teleurstellend resultaat. Daartegenover, staat het bureau goed opgesteld voor groei in Afrika, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika. De ingezette fusie is naar behoren en in een recordtempo uitgevoerd; de operationele fusie van het bedrijf vond plaats op 2 juli 2012, de juridische werd een feit op 1 januari 2013.

De activiteiten van luchtvaart; industrie, energie, en mijnbouw; maritiem en waterwegen droegen sterk bij aan het resultaat, alsook de activiteiten in Zuid- en Oost-Afrika en het Verenigd Koninkrijk. De onzekere economische situatie in Europa had consequenties voor de activiteiten van stad, omgeving en strategie; transport en assetmanagement; en water. Het bureau werd het hardst getroffen in Nederland, waar 52% van de omzet vandaan komt, door de sterke terugloop in projecten in de publieke sector, specifiek in de tweede helft van 2012. Dit maakte aanpassingen in personeelscapaciteit en huisvesting noodzakelijk.

Het bureau kijkt, ondanks de teleurstellende cijfers, terug op een historisch jaar door de geslaagde fusie en behoort nu tot de top van de internationale onafhankelijke, niet-beursgenoteerde ingenieursbureaus wereldwijd.

Financieel 
De omzet van Royal HaskoningDHV in 2012 bedroeg 704 miljoen euro, een vermindering van 5.8% vergeleken bij 2011. Dit is voornamelijk toe te schrijven aan het economische klimaat in Europa en het effect van de desinvestering van een Canadese dochteronderneming in de tweede helft van 2011.

Meer…  Royal HaskoningDHV