Vierde high speed support vessel voor Marineco

Tunderbird

De Marineco Thunderbird is de vierde FCS 2610 voor Marineco. Ongeveer tweeënhalf jaar geleden was Marineco de eerste die het schip, toen nog van tekening, kocht. Inmiddels heeft de recente aankoop van de Thunderbird het concept en zijn toekomst bewezen.

De Thunderbird wordt in opdracht van Siemens ingezet voor de westkust van Engeland, ter hoogte van Barrow. Hier zal het in windmolenpark Walney Offshore Windfarms dienst doen bij installatie- en onderhoudswerkzaamheden. Het schip is voorzien van een grote opbouw en biedt hiermee slaapaccommodatie (viermaal een tweepersoonshut) en kan het langere tijd op locatie blijven.

FCS 2008
In de zomer van 2013 komt de FCS 2008 op de markt. Het is eenzelfde type boot als de FCS 2610, maar in een maat kleiner. Een kleiner formaat, een lager verbruik en een voordelige aanschafprijs maken dit een sterke concurrent voor andere aanbieders van vergelijkbare grootte.

Marineco
Damen Shipyards onderhoudt een lange en goede relatie met Marineco. De gehele vloot van Marineco bestaat uitsluitend uit Damen schepen. Hiermee kan de ervaren bemanning zorgen voor een optimale dienstverlening met slepen, ankerbehandeling, assistentie bij kabelleggen, het aansluiten van baggerpijpen, schip naar schip-transfers, kustlijnrestauraties en duwbakbehandeling.

Meer… Damen